Temat: meble, dzielić czy łączyć
Pomóźcie, niby tozsamośc czasowa, podmiotowa i przedmiotowa. A ja dalej nie wiem. czy traktować łącznie zestandaryzowane meble biurowe ruchome z zabudowami meblowymi?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych → meble, dzielić czy łączyć
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Pomóźcie, niby tozsamośc czasowa, podmiotowa i przedmiotowa. A ja dalej nie wiem. czy traktować łącznie zestandaryzowane meble biurowe ruchome z zabudowami meblowymi?
Pewnie że razem, nie ma co dzielić.
z tego co się orientuję, to wokół tych zabudowań meblowych był ostatnio szum, bo wyszła interpretacja że to inny Vat na to powinien być. firmy wykonujące takie meble powinny odprowadzać 23 % zamiast 8%. Jeden z odcinków Państwo w państwie był temu poświęcony.
Myślałem, że może powiecie coś że inni wykonawcy realizuja te dwa zakresy, ale chyba byłoby głupie tak argumentować, bo chyba tak nie jest.
a ja bym sobie podzielił. Gotowe kupisz w każdym sklepie meblowym a już "pasowane" trzeba wykonać i zrobi to inna firma, która najczęściej nie zajmuje się sprzedażą gotowych. Nie ma tu tożsamości podmiotowej.
Myślę że to jest ryzyko.
kto nie ryzykuje ten ........ ))
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc