1

Temat: krs

Witam

Mam pytanko napiszcie mi proszę jak wygląda dokładnie sprawa z krs byłam na urlopie macierzyńskim wdrażam się w zmiany które zaszły na tle ustawy prawa zamówień publicznych. Mianowicie czy wydruk ze strony ministerstwa z centralnej informacji krajowego rejestru sądowego jest akceptowany, jeżeli tak to musi to być wydruk świeży czy obowiazują takie same terminy jak przy standardowym krs pobieranym bezpośrednio z sadu. Czy taki krs trzeba potwierdzić za zgodność z oryginałem czy jest już oryginałem i nie trzeba tego robić. Czy Zarząd firmy powinien się podpisać pod takim wydrukiem. Będę wdzięczna za odpowiedz. Czy mogę spotkać sie z sytuacja, ze ktoś nie uzna mi takiego odpisu???
Pozdrawiam serdecznie

2

Odp: krs

Jak chcesz- byle by bylo ok -

Centralna Informacja bezpłatnie udostępnia, w ogólnodostępnych sieciach teleinformatycznych, aktualne informacje o podmiotach wpisanych do KRS oraz listę dokumentów zawartych w elektronicznym katalogu dokumentów spółek. Pobrane samodzielnie wydruki komputerowe aktualnych informacji o podmiotach wpisanych do KRS mają moc zrównaną z mocą dokumentów wydawanych przez Centralną Informację, o których mowa w art. 4 ust. 3 ustawy z dnia 20 sierpnia 1997 r. o Krajowym Rejestrze Sądowym, jeżeli posiadają cechy umożliwiające ich weryfikację z danymi zawartymi w KRS.

3

a co z podpisami i datami, czy taki wydruk powinien podpisać Zarząd? Czy KRS wydrukowany ma również termin ważności 6 miesięcy???

4

ważność 6 m-cy, a podpisywać nikt nie musi bo ... to jest wydruk z centralnego systemu a nie kopia

5

dzięki