Temat: internet - budowa, dostwa czy usługa
Zamówienie obejmuje budowę stacji (ok 20%), dostawa sprzętu + rozmieszczenie (70%) i szkolenie (ok.10%).
Co to jest robota, dostawa?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych → internet - budowa, dostwa czy usługa
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Zamówienie obejmuje budowę stacji (ok 20%), dostawa sprzętu + rozmieszczenie (70%) i szkolenie (ok.10%).
Co to jest robota, dostawa?
Art 6 ust. 1 upzp.
Odpowiem na pytania z 2 -ch postów. Jak masz zamówienia mieszane to bierzesz pod uwagę to czego masz więcej. Jak masz wybudowanie masztów wraz z instalacją stacji bazowych oszacuj to i zobaczysz co wyjdzie możesz do tego dodać wszystko co jest niezbędne do uruchomienia tych masztów i systemu. Odrebnie szacujesz dostawę komputerów. odrębnie szkolenia.
Zrób to jednym przetargiem ale dzobrze oszacuj bo to zależy w jaki próg wejdziesz.
Nic nie stoi na przeszkodzie aby postawić warunek:
1 robota w ciągu pięciu lat np. budowa masztów wraz ze stacjami bazowymi......itp.
2. jednej dostawy w ciągu 3 lat ..............komputerów o wartości ................. itp.
3. jednej usługi w ciągu 3 lat polegającej na świadczeniu dostępu do internetu przez okres co najmniej .............. .
to tak z głowy podaję jak można to zrobić.
jest to jak najbardziej uzasadnione specyfiką przedmiotu zamówienia a warunki są adekwatne do zamowienia. Ręczę, że można stawiać warunki na RB i U w jednym przetargu dotyczącym zamówień mieszanych.
kompletnie nie jestem przekonany, czy zgodne z prawem jest stawianie warunku na roboty budowlane przy przetargu na dostawę (pomimo, iż obejmuje ono wykonanie robót) - nina a masz gdzieś jakieś oficjalne opinie w tej sprawie?
Stawiasz adekwatnie do przedmiotu zamówienia warunki. Oficjalnego pisma ci nie ujawnię bo mnie zastrzelą. Fakt, było wszelkie zdumienie wszystkich kontroli, ze nie było korekty. Ale potem inni kontrolowali z ciekawości. Kontrolę zlecono firmie zewnętrznej bo normalnie nikt w to nie uwierzył , ze tak można. Fakt musiałam pisać elaboraty ale wsio było OK. Podobno jako jedyni tak to zrobiliśmy ale to jet słodka tajemnica.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc