1

Temat: pytania do KRS

czy wydruk z centralnej informacji krajowego rejestru sądowego, tzn. informacja odpowiadająca odpisowi aktualnemu z rejestru przedsiębiorców to taki sam ważny dokument jak odpis z KRS? jak wykonawca złoży taką informację to jest ok?

mam w ofercie odpis z KRS starszy niż 6 miesięcy. mam wezwać do uzupełnienia czy wystarczy jak pobiorę wydruk z tej centralnej informacji?

2

Odp: pytania do KRS

Wezwać do uzupełnienia.

3

ok. rozumiem, że wezwać mam  w drugiej sprawie - stary KRS, bo odnośnie pierwszego pytania z tego co czytałem w innych wątkach, ta informacja odpowiadająca odpisowi  jest jak najbardziej do przyjęcia.

w innej ofercie mam wydruk  z CEIDG. Wykonawca załączył tylko 1 stronę z 4. wezwać do uzupełnienia czy samemu pobrać z wiadomej strony?

4

Powiem tak, wszystko jest na stronie www i można sobie wydrukować, jednak uważam że po to jest instytucja uzupełniania ofert że po prostu trzeba wezwać!

5

jak mi nie uzupełni, to mimo, ze sam mogę sobie pobrać, to będę musiał wykluczyć na podstawie art. 24 ust. 2 pkt 4 ustawy Pzp?

6

Podczepię sie pod temat.
Co robicie jeśli wykonawca nie załączył CEIDG , wzywacie go do uzupełnienia (dla mnieto  bezsens bo mozna sobie samemu wydrukować ale mniejsza z tym, przepisy to przepisy) a wykonawca uzupełnia wam wydruk po terminie składania ofert.

Wykluczacie? Uznajecie?

Zgodnie z orzecznictwem KIO dokument może być po terminie składania ofert jeśli z jego treści jednoznacznie wynika, że na dzień składania ofert spełnia warunki udziału w postępowaniu.

Na wydruku niby jest, że działalności nie zawieszono itd. Jednak zawsze jest jakieś ALE.

7

Wydrukować i notatka.

8

Marcel napisał/a:

Powiem tak, wszystko jest na stronie www i można sobie wydrukować, jednak uważam że po to jest instytucja uzupełniania ofert że po prostu trzeba wezwać!

Zgadzam się z Marcelem. Dla mnie to też bzdura, ponieważ teoretycznie żaden wykonawca nie uzupełni dokumentu z datą wstecz, a jest to tylko data wystawienia dokumentu. A jak uzupełni z datą po to zostaje wykluczyć wykonawcę...

9

Poza tym trzeba pamiętać o instytucji wadium, kontrola przyjdzie i powie że była możliwość zatrzymania w przypadku nieuzupełnienia, a tak sam sobie wydrukowałeś i uzupełniłeś za wykonawcę!

10

Teraz każda złotówka się liczy smile Kto wie, kiedy będzie kolejny koncert na stadionie narodowym...

11

Ja wiem - 25.05.2013 r., więc kasa potrzebna lada dzień wink

12

To samodzielne drukowanie przez zamawiacza to chyba nie bardzo, wszak na wydruku i tak będzie data i godzina po upływie TSO... smile

13

Nie ma co myśleć aby drukować i samemu uzupełniać.