1

Temat: co zrobić z protestem??!!!

został rozstrzygnięty przetarg nieograniczony (wartość ok. 30tys. euro) i otrzymaliśmy protest, i tu pojawia się zabawna sytuacja. Protestujący podnosi argument, że przedmiot zamówienia, który został dokładnie opisany w SIWZ, posiada na niego patent a wygrywający nie zwrócił się do niego o pozwolenie korzystania z niego. Wcześniej nie dostaliśmy żadnej informacji o tym, że ta firma ma patetnt chociaż z nią wcześniej współpracowaliśmy. Osobiście jest to dla mnie bezpodstawny protest, nie do uwzględnienia, gdyż powinien protestujący się wcześniej zwrócić tj., po ogłoszeniu SIWZ, i przekazać nam tą świetną informację. Teraz wychodzi, że opis przedmiotu był pod jednego wykonawcę a my nic o tym nie wiedzieliśmy, proszę o pomoc czy moja interpretacja jest słuszna??dzięki

2

Odp: co zrobić z protestem??!!!

A udowodnił, że posiada patent?
Protest i tak złożył po terminie.

3

nie udowodnił, tylko napisał że ma!!!dlacxzego po terminie???

4

Złożył protest na przedmiot zamówienia, tak? Miał 7 dni na to od opublikowania SIWZ.
A napisać "że ma" móże każdy...

5

czyli mam rozumieć, że podstawą prawną będzie art. 180 ust. 3 pkt. 1, bo wartość jest mniejsza o odrzucić protest. A tym samym mogę podpisać umowę 5.10.2007r. tak jak miałam wyznaczoną tylko muszę dziś lub jutro najpóźniej poinformować o wpływie protestu po terminie??????

6

TAK

7

dzięki wielkie Jacku:)))do następnego temaciku!!!!!!!