1

Temat: Zamówienie z wolnej ręki

Udzieliliśmy zamówienia z wolnej ręki na przesył prądu z Tauronem. Mam podpisany protokół z negocjacji i poszła do nich umowa do podpisu. Poniewż nigdy wcześniej nie miałam doczynienia z Zamówieniem WR mam pytanie. Czy ja muszę jeszcze przed podpisaniem umowy zamieszczać informację na stronie UZP? Czy jak to wygląda? A co jeśli nie zamieściłam takiej informacji a umowa już trwa?

2

Odp: Zamówienie z wolnej ręki

ja zamieszczam informację na stronie internetowej.
Do dokumentacji z przeprowadzonych negocjacji dołączam również oświadczenie wykonawcy (art.22 i art.24). Po podpisaniu umowy zamieszczam na BZP ogłoszenie o udzieleniu zamówienia.

Jesli nie zamieściałaś informacji na str. internetowej wielkiej tragedii nie będzie wink

3

Informacja o udzieleniu zamówienia w BZP po podpisaniu umowy.

4

Są dwa ogłoszenia w BZP związane z WR.
Ogłoszenie o zamiarze zawarcia umowy - jest to ogłoszenie dobrowolne, nie trzeba go zamieszczać. Jeżeli już je zamieszczamy to w/g mnie przed podpisaniem umowy.
Ogłoszenie o zawarciu umowy - obowiązkowe ogłoszenie po zawarciu umowy.
Co do pierwszego ogłoszenia uważam że warto je zamieścić ponieważ ma to wpływ na skrócenie terminów na wniesienie odwołania a treść samego ogłoszenia niewiele różni się od tego obowiązkowego.

5

Podpowiedzcie mi proszę czy wysyłając zaproszenie do negocjacji wysyłacie również wzór umowy dla Wykonwawcy?

6

Art. 68 ust.1.