1

Temat: ogłoszenie czy coś jeszcze

Witam jestem nowa i chciałam się zapytać kogos mądrego co zrobic po unieważnieniu przetargu ze wzglęgu na art93 ust 1pkt1. Piszę ogłosznie o unieważnieniu przetargu i gdzie zamieszczam i czy coś jeszcze?? Z góry dziekuję wszystkim za odpowiedź

2

Odp: ogłoszenie czy coś jeszcze

Dzisiaj juz była dyskusja na ten temat na forum
http://www.noweprzetargi.pl/forum/viewtopic.php?id=1270

3

właśnie tez już tam dotarłam ale interesuje mnie czy cos jeszcze czy oprócz ogłoszenia i powiadomienia dla Wykonawcy o odrzuceniu oferty trzeba!

4

hAnka_26 napisał/a:

Witam jestem nowa i chciałam się zapytać kogos mądrego co zrobic po unieważnieniu przetargu ze wzglęgu na art93 ust 1pkt1. Piszę ogłosznie o unieważnieniu przetargu i gdzie zamieszczam i czy coś jeszcze?? Z góry dziekuję wszystkim za odpowiedź

Po pierwsze mozesz ogłosić nowe postępowanie np. już jutro. Natomiast nie ma obowiazku zamieszczać ogłoszenia o unieważnieniu gdziekolwiek, a w powyższym przypadku takze nie musisz wysyłać zawiadomień do wykonawców, którzy np. wykupili SIWZ. Ale oczywiście takie ogłoszenie możesz zamieścić na stronie internetowej bo to nie jest zabronione.

5

hAnka_26 napisał/a:

... czy oprócz ogłoszenia i powiadomienia dla Wykonawcy o odrzuceniu oferty trzeba!

Jeżeli odrzucasz i tym samym unieważniasz na podst. 93.1.1. to wysyłasz tylko zawiadomienie na podst. 93.3.2. do tych którzy złożyli oferty podając uzasadnienie faktyczne i prawne

6

Arek, ale hAnka pisała (w innym miejscu forum), że miała jedną ofertę. Nie może ogłosić nowego postepowania na drugi dzień. A gdzie termin na protesty?

7

jacek0707 napisał/a:

Arek, ale hAnka pisała (w innym miejscu forum), ....

Odpowiadałem nie znając treści z innego miejsca forum, czyli trochę na wyczucie, ale już się sprostowałem

8

Dokładnie, miałam jedną ofertę którą odrzuciłam ze względu na niezgodnośc z siwz. Ale rozumiem że wystarczy ich powiadomic i i napisać ogłoszenie o unieważnieniu którego nie musze nigdzie zamieszczać ale moge, tak??

9

hAnka_26 napisał/a:

Dokładnie, miałam jedną ofertę którą odrzuciłam ze względu na niezgodnośc z siwz. Ale rozumiem że wystarczy ich powiadomic i i napisać ogłoszenie o unieważnieniu którego nie musze nigdzie zamieszczać ale moge, tak??

jeżeli była oferta odrzucona to  musisz poczekać z ogłoszeniem nowego  aż minie termin  na wniesienie protestu - 7 dni od dnia  powzięcia  wiadomosći przez Wykonawce , np wysyłasz faksem dziś- potwierdzasz otrzymanie faksu i  liczysz od jutra 7 dni , następnie  możesz ogłosic nowe postęowanie - jeżeli oczywiście odrzucony  nie zaprotestował