1

Temat: Wartość zamówienia

Mam pytanie. Moja firma ma kilka odziałów na terenie województwa. Planuję przeprowadzić postępowanie na sprzątanie w jednym z nich. Pierwsze pytanie czy przy wyliczeniu łącznej wartości usługi łączę wartości sprzątania z innych siedzib (czy jak w przypadku RB traktuje je osobno)? Czy Aktualnie prowadzone usługi (umowy z terminami 2-, 3- letnimi) sumujemy do wartości planowanych przetargów w celu oszacowania wartości zamówienia. Według mnie powinienem do szacowanej wartości zamówienioa przyjąć tylko te przetargi które planowałem tylko w tym roku - łącznie ze wszystkich siedzib. Czy mam rację?

2

Odp: Wartość zamówienia

Na pewno nie bierzesz pod uwagę zamówień udzielonych w latach poprzednich.
Czy sumować usługi z różnych siedzib? Można sie zastanawiać. Jeśli uznać sprzątanie za usługi "powtarzające się okresowo" to trzeba zsumować.

3

Odp: Wartość zamówienia

szacując rb odnosisz się do konkretnego obiektu, usługi sprzątania  ja osobiście bym połaczyła - oczywiście nie z lat ubiegłych , tylko te  które zamierzać udzielić  w danym roku  lub   latach - jeżeli  planujesz sprzątanie na kilka lat. Siedziba nie posiada odrębnej samodzielności finansowej- art. 32 ust.5 Pzp