1

Temat: jak oszacować koszt sporządzenia SIWZ

Jedna z jedn.org. musi przygotować SIWZ i przeprowadzić procedurę przetargową ( krajową) na usługi ( kursy prawa jazdy, szycie  itp). Ponieważ sama nie dysponuje pracownikiem  który umiałby  to zrobić chcą przeprowadzić zapytanie ofertowe na tego typu usługę, zastrzelili mnie pytaniem ile może kosztować przygotowanie SIWZ-u i wszelkich załączników wraz z projektem umowy. I powiem szczerze że nie mam pojęcia. Czy ktoś  Was ma pojęcie jakiego rzędu sa to koszty i od czego się je liczy czy średnia liczba godzin ile może zająć przygotowanie dokumentów , czy % od wartości szacunkowej zadania???

2

Odp: jak oszacować koszt sporządzenia SIWZ

Procent wartości

3

Różnie z wyceną bywa, może popytać firmy które się tym zajmują, zarobkowo?

4

może być i za całość - teraz wolny rynek ..... trzeba popytać za ile kto zrobi smile

5

ciężki temat w necie znalazłam kilka "propozycji"- rozbieżność cen ogromna od 1000 - 10000 sad

6

zależy od tego co ma oprócz samej siwz opracować, jako kwota zamówienia,  jaki system wyboru itp; itd smile

7

Cena przygotowania dokumentacji przetargowej zależy od: zakresu zamówienia, jego wartości szacunkowej, jaka procedura, czy osoba/ firma ma tylko przygotować SIWZ czy brac czynny udział aż do podpisania umowy tj. przygotowywanie wyjaśnień siwz, ewentualne modyfikacje siwz, sprawdzanie ofert itd. wink

8

Można jeszcze doliczyć koszt przeniesienia praw autorskich wink

9

dana osoba ma przygotować SIWZ + załączniki, w procedurze przet. nieogr. wartość szacunkowa ok. 60 000 zł., ma przygotować ewent. wyjasnienia, modyfikacje czyli od początku do końca.

10 (edytowany przez jarosław 2013-06-07 09:22:23)

Weź tysiąca wink
Jak nie będą chcieli dać to mów że paliwo drogie, długopisów i papieru dużo zejdzie.

A tak powaznie to gdzieś kiedyś słyszałem ok 1000 zł za postępowanie

11

ok dzięki wszystkim za komentarze

12

Czy po upływie prawie 4 lat, stawka jest taka sama? tysiąc za całe postępowanie?

13

Ja ostatnio robiłem postępowanie (usługa ochrony) na zlecenie i dostałem 2 tyś. PLN na rękę. Teraz mi chce inny podmiot zlecić większą sprawę (wywóz odpadów) i się zastanawiam ile, ktoś może robił coś takiego?

14

i pytanie, czy Zamawiający wymaga od Wykonawcy, by  daną dokumentację sporządzał w siedzibie Zamawiającego przez co najmniej 40h + na każde wezwanie Zamawiającego stawił się w drzwiach jego ... 

ile dasz, tyle rynek weźmie smile