przepraszam, źle zadałem pytanie
Czy dokumenty uzupełniane mogą być wystawione z datą po terminie składania ofert? Jeżeli tak, to czy jest to równe traktowanie wykonawców, gdyż warunek którego wykonawca nie spełniał w terminie składania oferty będzie mógł być spełniony po terminie składania ofert np. polepszy się sytuacja finansowa po tym terminie.
Czy wzywa się do uzupełnienia dokumentów wykonawcę, którego oferta i tak zostanie odrzucona np. na podstawie art. 89 ust. 1 pkt 2 ustawy,
Co należy rozumieć przez brak dokumentu :
Wiadomo, że nie załączenie do oferty dokumentu stanowi brak - czy brak odnosi się także do dokumentu potwierdzającego spełnianie warunku, a który nie został wypełniony przez wykonawcę lub nie podpisany i dołączony do oferty.
4. Jak należy traktować dokumenty które są:
a/ nie potwierdzone za zgodność z oryginałem przez wykonawcę (w dotychczasowym orzecznictwie nie potwierdzenie było traktowane jako brak dokumentu),
b/. nie potwierdzone za zgodność z oryginałem przez wykonawcę lecz przez osobę dla, której nie dołączono do oferty upoważnienia,
Jak należy traktować dokumenty w których:
a/. brak jest pełnej informacji na temat, że wykonawca spełnia warunek np. w tabelach nie wpisano informacji o dacie wykonania zamówienia - czy taki dokument może być uzupełniony przez wykonawcę,
b/.w rubryce podano kwotę zamówienia mniejszą niż wymagał zamawiający. W takim przypadku są co najmniej dwie możliwości - wykonawca popełnił błąd przy wpisywaniu lub faktycznie wykonał zamówienia o takiej kwocie.