1

Temat: łączyć czy nie ?

Projekt z POKL. Kategorie wydatów
1. materiały biurowe (papier, toner)
2. materiały promocyjne (długopis, notes, teczka, pendrive)
czy łączyć je razem czy osobno. Jak razem to przetarg jak osobno to zasada konkurencyjności z POKL?

2 (edytowany przez covec 2013-06-07 09:08:23)

Odp: łączyć czy nie ?

A dlaczego nie osobno toner, i osobno reszta? Tak, jakby lepiej pasuje do siebie.

3

Rozumiem że zastanawiasz się nad tym czy realizując jeden projekt z określonym budżetem w ramach którego realizujesz różne zadania (np. kursy wycieczki promocja), masz jedno zadanie - projekt dla którego wartością szacunkową jest cały budżet projektu, czy oddzielne zadania które mozna podzielić na oddzielne zamówienia.

Projekt podzielony na części A,B,C = wartość szacunkowa projektu, lub
Projekt w ramach którego realizowane są oddzielne zadania = wartość szacunkowa ustalana dla każdego z zadań oddzielnie.

4 (edytowany przez maja2009 2013-06-07 09:32:18)

Tak realizuję 1 projekt na ponad 1 mln, w którym jest dużo różnych zadań na które ogłaszam pn a w przypadku niektórych zapytania ofertowe. stąd moje pytanie czy mając w projekcie mat. biurowe - papier, toner i mat. promocyjne teczka .... waszym zdaniem powinnam oszacować je  razem i zrobic pn czy osobno .

5

Razem, z możliwością składania ofert częściowych.

6 (edytowany przez jarosław 2013-06-07 09:43:03)

Marcel napisał/a:

Razem, z możliwością składania ofert częściowych.

Czyli robiąc zamówienie na jedną z części np na papier za 20000 zł ogłaszasz przetarg "unijny" (wartość projektu 1 mln). Dobrze rozumiem Marcel?

7

Mam na myśli jedno postępowanie z możliwością składania ofert cześciowych na dane podzielne pakiety, szacunkowa wartość zamówienia łącznie, nie myl z zamówieniem udzielanym w częściach.

8

Jest to wprawdzie duży kwotowo (i nie tylko) projekt w ktorym jest duużo zadań.
Ja łączę w jedno postępowanie zadania rodzajowo "podobne" tj. mam wybrac kadrę zarządzającą łacznie 5 osób więc ogłaszam pn w procedurze krajowej z podziałem na części.
Tak samo w przypadku ekspertów wspierających  w projekcie których jest 6 zliczam wszystkich i ogłaszam pn z podziałem na części. Z całego projektu zliczam catering i również ogłaszam pn tak samo sprzęt zliczam z całego projektu i pn. itd.

9

I o tym właśnie też pisałem wcześniej smile

10

dzięki wszystkim i życzę miłego mam nadzieję, że w końcu słonecznego wekendu:)