1

Temat: nie dostarcozne referencje

PN unijny powyżej kwot art.11.8

wykonawca przedstawił wykaz usług głównych, ale do dwóch nie dołączył przysłowiowych referencji = dowodów należytego wykonania,
wezwałem  do uzupełnienia,
pyt:
a/ czy wykonawca może nie dostarczyć w/w 2 referencji ale zamiast tego nowy wykaz, ??
b/ czy w wezwaniu do uzupeł. mogę prosić o uzupełnienie referencji lub nowy wykaz/kompletny, ??

jakaś pomroczność mnie naszła,

2

Odp: nie dostarcozne referencje

a jak nie uzupełni brakujących 2 referencji/dowodów to co ??

3 (edytowany przez covec 2013-06-07 05:25:00)

Wg mnie wezwać do uzupełnienia nowego wykazu i ref. do tego. Takie uzupełnianie ref. do wykazu z oferty może być zgubne dla wykonawcy.

4

wzywasz do spełnienia warunku czyli albo da nowy wykaz z dokumentem potwierdzającym albo uzupełni stary.

5

Powinno wezwać się do wykazu wraz z dowodami, w rozporządzeniu dowody przypisane są do wykazu, a więc do tego wzywasz.

6

hmmm, smile ja wezwałem do uzupełnienia referencji.
łamałem się czy mogę wzywać do uzupełnienia wykazu,

chociaż logiczne jest żeby wzywać do uzupeł. wykazu z referencjami,
zobaczymy co wykonawca uzupełni a telefonicznie powiadomię żeby nowy wykaz dołączył,

7

Marcel napisał/a:

Powinno wezwać się do wykazu wraz z dowodami, w rozporządzeniu dowody przypisane są do wykazu, a więc do tego wzywasz.

jeżeli na wezwanie nie złoży nowego wykazu, tylko dołączy referencje do wykazu załączonego do oferty, to chyba też jest ok?

8

Oczywiście że tak.

9

Ok. Reasumując, bez względu na to co brakuje, powinniśmy wzywać do złożenia nowego wykazu wraz z dowodami.

10

Tak.