1

Temat: Zamówienia publiczne a fundusz sołecki oraz sumowanie zamówień

1. Czy Zamówienia udzielanie w ramach funduszu sołeckiego należy łączyć z Zamówieniami publicznymi finansowanymi z budżetu gminy?

2. Czy należy z sobą łączyć/sumować wartość zamówień na dostawę z montażem placów zabaw lokalizowanych w różnych miejscowościach? (każdy plac zabaw jest finansowany z innego funduszu sołeckiego).

2

Odp: Zamówienia publiczne a fundusz sołecki oraz sumowanie zamówień

1. Jeżeli fundusz sołecki pochodzi z budżetu gminy to oczywiście tak - należy sumować.
2. Wg mnie należy łączyć - pytanie czy jest to dostawa z montażem, czy też robota budowlana z dostawą...

3

Place zabaw połączyć, też miałem kilka takich zamówień i zawsze łączyłem, pomimo że każdy był w innej miejscowości.

4

Ja sumuję. Co roku mam przetarg na dostawę i montaż elementów placów zabaw na ok. 20 zadań... Kiedyś nawet znalazłam interpretację, że dostawa i montaż placów zabaw jest zdecydowanie robotą budowlaną.

5

Jest, jako obiekty małej infrastruktury.

6

...architektury wink

7

smile

8

Dokładnie trzeba łączyć, a co do dostawy to kto je zamontuje??
Pytanie mam do Was:
do tego miesiąca robiłem zamówienia bez procedury właśnie na zabawki, natomiast szykuje mi się dofinansowanie na kolejny plac. Czy robić go w procedurze czy robicie takie fajne.... niespodzianki poza ??

9

jest dodatkowo, nie przewidziany przedtem - to jako osobne zamówienie no chyba, że to RADOSNA SZKOŁA z powierzchnią bezpieczną smile