Temat: odsprzedaż
Czy dla dostaw, usług i robót budowlanych przewidzianych do odsprzedaży należy stosować ustawę PZP?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Czy dla dostaw, usług i robót budowlanych przewidzianych do odsprzedaży należy stosować ustawę PZP?
Liczy się wydatkowanie środków, a nie przeznaczenie zakupu.
Nie.
darek napisał/a:Czy dla dostaw, usług i robót budowlanych przewidzianych do odsprzedaży należy stosować ustawę PZP?
Nie.
Śmiem sądzić, że tak.
To by mogło być sprytne wyjście. Kupujemy, poza PZP, na odsprzedaż. Po dwóch miesiącach stwierdzamy, że nie udało się znaleźć kupca i zużywamy zakup na własne potrzeby.
Marcel - na jakiej podstawie prawnej?
jak Miras, gdyż ważne jest wydatkowanie w momencie a nie docelowe przeznaczenie. W momencie wydatkowania wydajesz pieniądze publiczne.
Marcel możesz powiedzieć na jakiej podstawie prawnej - słyszałem, również taką wersję ale jakoś nie mogę się doszukać.
Ja jestem za stosowaniem PZP. Dlaczego? Wydajesz środki publiczne a co będzie dalej, kto to wie. Nie pamiętam sygnatury, ale Prezes UZP w toku kontroli stwierdził naruszenie w tym zakresie w sprawie gdzie Pow. Insp. Nad. Bud. miał wykonać decyzję z ryg. natychmiastowego wykonania. Więc Pan inspektor wynajął poza pzp firmę do wyburzenia obiektu (zapłacił firmie). Tłumaczył się, że tak i tak ściągnąłby kasę od właściciela wyburzonego obiektu, ale to nie pomogło
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc