1

Temat: sprawozdanie do BZP po nowemu

Hej, hej, czy jest nowe Rozporządzenie Prezesa Rady Ministrów  w sprawie zakresu informacji zawartych w rocznym sprawozdaniu o udzielonych zamówieniach, jego wzoru oraz sposobu przekazywania?
Gość na szkoleniu mówił, że już weszło w życie, a ja go nie bardzo widzę na stronie sejmu, a mam projekt i chciałam się już psychicznie nastawić na tą/tę masakrę w zakresie zamówień do 14 tys. euro.

2

Odp: sprawozdanie do BZP po nowemu

Z tego co wiem to nawet projektu jeszcze nie ma.  Ale o co kaman ? wink
Natomiast niedługo wejdzie nowelizacja pzp w sprawie zamówień publicznych do 14.000 euro - próg wzrośnie z 14.000 euro na 20.000 euro oraz w sprawie podwykonawstwa smile

3

eva napisał/a:

- próg wzrośnie z 14.000 euro na 20.000 euro oraz w sprawie podwykonawstwa smile

Z tego akurat jestem zadowolony!

4

eva napisał/a:

Z tego co wiem to nawet projektu jeszcze nie ma.  Ale o co kaman ? wink

Mam projekt, gdzie jest wprowadzony pkt. V : Wyłączenia obowiązku stosowania ustawy Pzp, m.in. na mocy art. 4 pkt. 8. Należy podać:
liczbę zamówień i
łączną wartość zamówień bez VAT.
Na szczęście przy liczbie zamówień jest nie dotyczy tych z art. 4.8, a przy łącznej wartości zastrzeżenie, iż należy podać całkowitą wartość umów zawartych w roku, którego dotyczy sprawozdanie .....
Gość ze szkolenia mówił, iż dotyczy to wszystkich np. zakupów, gdyż faktura ma rangę umowy :-(

5

Możesz podać linka do tego projektu  proszę smile

6

Ja to dostałam na szkoleniu 4 lutego, w wersji papierowej razem z projektami rozporządzeń w sprawie kwot, rodzajów dokumentów, które notabene i tak nie było zgodne :-(

7

czsy cos wiadomo w tym temacie?jest już jakiś projekt?

8 (edytowany przez Ili 2013-07-04 10:09:26)

Również nie znalazłam projektu.
Szukałam w projektach aktów normatywnych na str UZP, ale tam nic nie ma.

9

Nie możecie się doczekać?

10

Jesli chodzi o Rozporządzenie Prezesa Rady Ministrów  w sprawie zakresu informacji zawartych w rocznym sprawozdaniu o udzielonych zamówieniach, jego wzoru oraz sposobu przekazywania - to ciekawość bierze górę. Im szybciej tym lepiej jak dla mnie.
Mam dużooo do ogarnięcia jesli chodzi o sprawozdanie z ZP a jak dojda teraz do 14.000 euro to odjadę normalnie MASAKRA.

Jesli chodzi o zwiększenie kwoty bezprzetargowej z 14.000 do 20.000 euro to nie wiem jak wy ale coś mi się zdaje że bedzie tutaj haczyk - a mianowicie prawdopodobnie bedzie utworzony portal zakupowy czy coś bo już wysyłali ankiety by zrobic rozpoznanie kto co i za ile.

11

Coś na pewno wymyślą, bez przyczyny tak łatwo progu nie podniosą.

12

eva napisał/a:

Jesli chodzi o Rozporządzenie Prezesa Rady Ministrów  w sprawie zakresu informacji zawartych w rocznym sprawozdaniu o udzielonych zamówieniach, jego wzoru oraz sposobu przekazywania - to ciekawość bierze górę. Im szybciej tym lepiej jak dla mnie.
Mam dużooo do ogarnięcia jesli chodzi o sprawozdanie z ZP a jak dojda teraz do 14.000 euro to odjadę normalnie MASAKRA.

Jesli chodzi o zwiększenie kwoty bezprzetargowej z 14.000 do 20.000 euro to nie wiem jak wy ale coś mi się zdaje że bedzie tutaj haczyk - a mianowicie prawdopodobnie bedzie utworzony portal zakupowy czy coś bo już wysyłali ankiety by zrobic rozpoznanie kto co i za ile.

Na razie to chcą podnieść próg do 30.000 Ojro a na badawcze do 100.000 Ojro big_smile
Wg mnie to mżonki ale... kto wie??? wink Polak potrafi big_smile

13

Marcel napisał/a:

Coś na pewno wymyślą, bez przyczyny tak łatwo progu nie podniosą.

Podniosą łatwiej niż myślisz wink

14

Ale o czym my będziemy pisać jak nam tak progi podniosą. Wszystko będzie do "14000,00".