1

Temat: oddzielene oferty na każdą część

Witam, mam takie pytanie

ogłaszam przetarg podzielony na 5 części, czy moge napisać w SIWZ, że jeżeli składa oferte na wiecej niz jedna część to  na każda część wykonawca musi złożyć oferte w oddzielnej kopercie?

2

Odp: oddzielene oferty na każdą część

Może złożyć w jeden kopercie, jeżeli wpiszecie że oddzielnie w kopertach a wykonawca złoży w jednej sankcji prawnych z tego tytułu nie będzie, to tylko forma.

3

justynka2252 napisał/a:

ogłaszam przetarg podzielony na 5 części, czy moge napisać w SIWZ, że jeżeli składa oferte na wiecej niz jedna część to  na każda część wykonawca musi złożyć oferte w oddzielnej kopercie?

jak będziesz wymagać 5 osobnych kopert (ofert), to będziesz też wymagać 5 oświadczeń?
ja bym zrobił w jednej kopercie, a w formularzu ofertowym zrobił 5 częśći i wykonawca wypełni te, na które składa ofertę. zawsze to mniej papierów.

4

justynka2252 napisał/a:

Witam, mam takie pytanie

Nie rzucaj niepotrzebnie kłód po nogi wykonawców. Po co wykonawca miałby składać 5 ofert?

5

jeszcze zgubisz którąś kopertę i będzie ambaras. załóżmy 6 wykonawców razy 5 kopert daje 30 szt. przewodniczący komisji to się zamęczy samym otwieraniem tych kopert wink