Temat: Ogłoszenie w BZP
Ogłoszenie o udzieleniu zamówienia po podpisaniu umowy czy po dokonaniu wyboru?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Ogłoszenie o udzieleniu zamówienia po podpisaniu umowy czy po dokonaniu wyboru?
Czy dokonanie wyboru jest udzieleniem zamówienia?
Co zrobić w przypadku gdy Wykonawca uchylił się od podpisania umowy a ja wysłałam ogłoszenie o udzieleniu zamówienia do BZP?
Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia.
Na przyszłość lepiej się nie spieszyć
Da się zmienić ogłoszenie o udzieleniu zmówienia?
Wykonawca odstąpił od podpisania umowy. Wadium ma w gwarancji ubezpieczeniowej. Jaką podać podstawę prawną?
a to ma znaczenie w jakiej formie to wadium?
art. 46 ust. 5 pkt 1.
Jaką podać podstawę prawną?
Do czego podstawę prawną?
Podstawa prawna - błąd.
nadal nie kumam. potrzebujesz podstawę prawną do zatrzymania wadium, zmiany ogłoszenia czy wogóle pytanie o podstawę prawną zadałaś omyłkowo?
Chodzi o zmianę ogłoszenia. Przecież jasno napisała, że zrobiła to za wcześnie.
Czy wykonawca który zostanie wybrany (następny z kolei) musi wpłacać nowe wadium?
Nie.
Co zrobić z oryginałem gwarancji przesłać gwarantowi? Zwrócić wykonawcy po wpłynięciu na konto pieniędzy od gwaranta?
Użyj szukaja - wiele napisano na ten temat. Jeśli jest wpięta w ofertę to nie odsyłam, jeśli jest oddzielnie to odsyłam.
w ogłoszeniu w BZP po pkt III.4, po nim jest pkt III.6, zapytanie od wykonawcy gdzie pkt III.5.
co mu odpisac ze BZP tak wygenerowal?
A jaki masz inny pomysł? Dlaczego nie miałabyś napisać wykonawcy po prostu prawdy?
Mam pytanie odnośnie unieważnienia postępowania poniżej wartości progowych. czy oprócz inf na str internetowej w Bip i na tablicy muszę w jakiś sposób zamieścić informację w BZP? Dodam, że unieważniono przetarg z powodu braku ofert.
Do BZP nic nie dajesz.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc