1

Temat: Dzielenie czy PN?

Dostaliśmy dofinansowanie z dwóch projektów na ten sam budynek, projekty muszą być zrealizowane w tym samym czasie.

Projekt 1:
- np. usługi przygotowania i dowożenia posiłków
- specjalistyczne meble kuchenne
- zabawki

Projekt 2:
- sprzęt agd do kuchni
- meble do pomieszczeń administracyjnych

czy zrobić przetarg nieograniczony i podzielić na zadania (części)?
czy pójść w zapytania ofertowe?

2 (edytowany przez eva 2013-07-19 12:08:30)

Odp: Dzielenie czy PN?

Ja puściłabym przetargiem nieograniczonym z podziałem na części lub odrębnymi przetargami bez podziału ( zależy od zamawiającego jaka forma jest dla niego wygodniejsza).

A jak jest wartośc szacunkowa zamówienia?

3

około 144tys. zł

4

Obstaję za jednym postępowaniem, składanie ofert częściowych.

5

Czemu nie bierzecie pod uwagę zapytania ofertowego?

6

Ja to puszczam w zapytaniach ofertowych nie wiem dlaczego sumować coś co się nie powinno, wielu pewnie dla świętego spokoju sumuje ale to bez sensu.

7

Oczywiście nina dla świętego spokoju, wszystko jednak zależy co było w umowie o dofinansowanie.

8

Pomóżcie jeszcze, proszę.   
Czy uważacie, że taki podział na grupy jest prawidłowy?:
1. komputery, multimedia (telewizor, rzutnik, urządzenie wielofunkcyjne)
2. Zabawki
3. Meble do sal dziecięcych
4. meble biurowe (biurka, szafy) + krzesła, stoły dla dzieci
5. Stalowe meble do kuchni + sprzęt agd do kuchni + drobny sprzęt kuchenny (talerze, sztućce itp.)

Każdy z powyższych punktów nie przekroczy 14 000. Zakupy będą dokonywane z dwóch różnych projektów, ale nie w tym samym czasie, ponieważ w drugim projekcie nie została jeszcze podpisana umowa o dofinansowanie.  Koszt tych dwóch projektów to kwota około 144 tys.

9

Raczej pkt. 3,4,5 do jednego koszyka.

10

Raczej nie do jednego koszyka.
Meble z pkt. 3 (są to specjalne mebelki z atestami o odpowiednich wymiarach, bez kantów, dostosowane do użytku dla dzieci poniżej 3 lat) nie kupie tam gdzie meble z pkt. 4 (zwykłe meble biurowe) lub 5 (specjalne meble stalowe do kuchni).