1

Temat: ogłoszenia w różnych terminach?

pn, podzielony na części, wysłano umowy do Wykonawców z wpisaną datą ich zawarcia,  napiszcie mi, proszę, czy ogłaszać w BZP fakt udzielenia świadczenia z dniem wpisanym na umowach, czy czekać, aż umowy wrócą i wtedy sukcesywnie dawać ogłoszenia  w BPZ, na każdą część odrębnie

mój dylemat wynika z  prostego fakt, jeśli Wykonawcy, mimo wcześniejszych uzgodnień, wpiszą inną datę, wtedy miedzy datą udzielenia zamówienia wpisaną w ogłoszeniu będzie kolidować  z datą faktycznie udzielonego zamówienia, wszak docelowo liczy się data wpisana przez Wykonawcę

2

Odp: ogłoszenia w różnych terminach?

Ewentualna kontrola sprawdza datę na umowie i datę na ogłoszeniu. Lepiej jest u umowę wpisać datę lekko "do przodu" aby uniknąć dużej rozbieżności czasowej pomiędzy zawarciem umowy a ogłoszeniem. Wg. mnie bezpieczniej jest zamieścić ogłoszenie kiedy masz już u siebie podpisaną obustronnie umowę.

3

a czy mogę ogłoszenia na poszczególne części zamówienia dawać sukcesywnie, odrębnie, w momencie posiadania już obustronnie podpisanych umów?

4

tak

5

Lepiej poczekać aż druga strona podpisze, było wiele przypadków że zamawiający ogłaszał udzielenie zamówienia a wykonawca nie podpisał.

6

dziękuję za pomoc smile

7

bez kombinacji z datami - ogłoszenie o udzieleniu zamówienia ogłaszasz jak masz umowę. Nie ma terminu dla BZP. czy to będzie za dwa dni czy za 2 tygodnie. Byleby było i z datą udzielenia jak na umowie

8

covec napisał/a:

tak

ale, czy za pomocą odrębnego ogłoszenia, czy też poprzez ogłoszenie o zmianie ogłoszenie, poprzez dodanie kolejnej części?

9

jeżeli ogłoszenie o zamówieniu było przesłane z podziałem na zadania to tak samo ogłoszenie o udzielenie zamówienia jest podzielone na poszczególne zadania czyli ogłoszenie wysyłasz niezwłocznie po otrzymaniu ostatniej podpisanej umowy