1

Temat: ogłoszenie o wszczęciu postępowania

Umieszczam ogłoszenie w BZP na druku ZP 400, ogłoszenie w siedzibie Zamawiającego umieszczam po przesłaniu przez BZP potwierdzenia ukazania się u nich ogłoszenia.
Czy Kierownikowi Zamawiającego daję do podpisu druk ZP 400 czy może to być jakaś inna forma ogłoszenia o wszczęciu postępowania?
Drążę temat, bo kapnęłam się, że na początku wakacji dawałam Wójtowi do podpisu stare druki ZP 300 ;-( Będę dalece wdzięczna za wszelki komentarz ;-)

2

Odp: ogłoszenie o wszczęciu postępowania

Może być inna forma byle zawierała wymagane ustawą informacje.

3

ja daję do podpisu ogłoszenie, które umieszczem na tablicy i  w internecie zawierające wszystkie informacje, ( aby były to identyczne informacje-  i na tablicy  i w BZP- jak sobie życzy tego ustawodawca po prostu  ze "swojego" ogłoszenia kopiuje zapisy do BZP.

4

sorry, miło byc raz...

5

mama napisał/a:

ze "swojego" ogłoszenia kopiuje zapisy do BZP.

A ja drukuje z BZP i traktuje jak swoje tongue

6

a mi to  kopiowanie przerzuciło się na forum , chyba si ę wyloguje..

7

No właśnie tez mnie "olśniło", że po co dorabiać niepotrzebnie papierologię i chciałam się upewnić, czy mogłabym dawać do podpisu po prostu ogłoszenia z BZP, tylko czy to nie jest tak, że Kierownik powinien podpisać przed opublikowaniem w BZP?

8

Wiem wiem, zaraz powiecie, że biurokracja, itd. ... W mojej fabryce Naczelny Wódz podpisuje ogłoszenie napisane zwyczajnie, w wordzie i dopiero po uzyskaniu podpisu zamieszczam ogłoszenie w BZP. Szkoda lasu, prawda? Ale co poradzić...