1

Temat: nieaktualne zus i us

witam
wykonawca przedstawił mi nieaktualne zus i us. wezwalam go do ich uzupełnienia. co mam zrobic w przypadku gdy przedstawi mi te zaswiadczenia z datą po przetargu bo np. dopiero dzis otrzymaj je z zus i us?
od razu widac ze nie spelniał warunków na dzień przetargu 01.10.07.
i co zrobić jak data tych dokum. bedzie po 01.10.07
pomózcie please!

2

Odp: nieaktualne zus i us

Ustawa sie zmieniła prosze pani wink Teraz dokumenty mają potwierdzać spełnianie na dzień wyznaczony przez zamawiacza

3

patrz art26 ust. ......nie pózniej  niż w dniu wyznaczonym przez Z  jako termin uzupełninienia dokumentów.
oczywiste że ci  nie przedstawi z datą wczorajszą bo takowy dołączyłby do oferty, data napewno będzie po 01.10.07 - ty  mu masz wyznaczyć do kiedy  ma uzupełnić i wtedy data  dokumentu będzie - "do  dnia uzupełnienia"
masz obowiażek uzupełnić ,
gdyby w zaświadczeniach było  napisane że zalega to  nie spełniał warunków a w tym
przypadku  nie dał dokumentu który podlega uzupełnieniu , chyba że ofeta ma inny feler i   i tak  ją odrzucisz - to wtedy  nie uzupełaiasz bo to bez sensu( równeż 26.3)

4

komputer mi wariuje  nie wiem czemu publikuje po dwa razy....pomocy!!!!!!!

5

Zjedź na dół strony forum to zobaczysz że jesteś dwukrotnie zalogowana - nie wiem jakim cudem ale to fakt big_smile
Wyloguj sie ale tylko raz tongue

6

hej dzieki wam Kochani. rzeczywiscie jakie to proste. wink