1

Temat: zamówienia częściowe a zp 403

Witam
mam zamówienie częściowe - 2 czesci.
dzis ogłaszam o wyborze najkorzystniejszej oferty dla cześći nr 2
w przyszłym tygodniu (ze wzgledu na wezwania do uzupełnienia dokumentów) będzie ogłaszana część nr 1.
będą 2 różne terminy umów- dla częśći nr 2 - 15/10/07 i nie wiem jeszcze kiedy część nr 1.
i teraz czy zp 403 - ogłoszenie o udzieleniu zamóeinia przesyłam dopiero po zawarciu obydwu umów czy dla każdej osobno. wydaje mi sie ze ogłosze dopiero po podpisaniu drugiej umowy.

2

Odp: zamówienia częściowe a zp 403

Jeśli różnica czasu niewielka, można poczekać na druga umowe.

3

a jeśli długo sie rozejda w czasie to najpierw pierwszą część a potem druga?
u nas praktykuje się ze ogłoszenie o udzieleniu zamów. oglaszamy w dniu podpisania umowy. chodz pzp mówi "niezwłocznie" a jak ty to praktykujesz?

4

Zazwyczaj zamieszczam je w ciągu kilku dni od zawarcia umowy, chyba ze zapomne... neutral

5

niezłocznie-Kc- czyli  bez zbędnej zwłoki - dnia bieżacego  lub  następnego , znam orły co  w październiku się obudziły  że w styczniu zawarły  umowę

6

mama napisał/a:

niezłocznie-Kc- czyli  bez zbędnej zwłoki - dnia bieżacego  lub  następnego , znam orły co  w październiku się obudziły  że w styczniu zawarły  umowę

Lepiej późno niż wcale. smile
Świat się od tego nie zawali...

7

dzięki!!

8

moim zdaniem nie należała rozstrzygać tylko jednej części postępowania
postępowanie jest jedno i rozstrzygnięcie może nastąpić po uzupełnieniu dokumentów, jednocześnie dla obydwu części

9

hej danzug-ale to jest właśnie zaletą zamówień częściowych że mozna prowadzić dwa odrębne postępowania. w przypadku gdyby np. wpłynął protest do części nr 1 to część 2 idzie swoim trybem -czyli wybór najkorzystniejszej oferty i zawarcie umowy, a część 1 swoim. ja wiem ze najlepiej by było zeby w jednym dniu ogłosić wybór najkorzystniejszej oferty dla obu części ale w tym przypadku do drugiej musze wzywać, wiec wszystko sie odwleka

10

być może, prawdę powiedziawszy nie mam doświadczenia w zamówieniach dzielonych na cz. - u mnie występują sporadycznie