1

Temat: co wpisać w SIWZ

Witam
Będę ogłaszać PN na szkolenia i mam pytanie.
Opisując miejsce szkolenia wpisuję miasto w którym uczestnicy szkolenia mieszkają ale czy mogę wpisać nazwę też  innego miasta do którego mogą dojeżdżać czy pisać np . lub w mieście położonym nie dalej niż 50 km od miejsca zamieszkania uczestników szkolenia?

2 (edytowany przez covec 2013-07-30 07:46:23)

Odp: co wpisać w SIWZ

Można tak wpisać.
Możesz również wpisać, że dopuszcza się realizacje zamówienia również w "nazwa miasta". Pytanie jak wygląda to kosztowo.

3

Ja wskazuję konkretne miasto

4

to fajnie

dzięki

5

Zapis o odległości dużo lepszy. Przecież wymienisz najwyżej kilka nazw, a miejscowości w promieniu 50 km znajdzie się sporo.

6

Wcale nie jest lepszy. Nie będę ganiał uczestników szkolenia 50 km od ich rodzinnej miejscowości tylko po to żeby wykonawca miał wygodniej. Tym bardziej że uczestnicy szkolenia to mieszkańcy tej miejscowości w której ma odbyć się szkolenie.

7

popieram Jarosława to zamawiający ustala korzystne dla siebie warunki w tym wypadku ekonomiczne  do wybranej miejscowości przyjeżdża jeden szkoleniowiec lub kilku szkoleniowców co ujmą sobie w cenie szkolenia  niż np. 60 uczestników ma jechać do miejscowości oddalonej o np. te 50 km

8

chyba, że na własny koszt dojadą

9

Pod warunkiem że w danej miejscowości jest odpowiednia baza lokalowa którą wykonawca może wykorzystać do szkoleń smile