1

Temat: oferta dodatkowa

2 oferentów dało taką samą cenę na paliwo płynne. cena producenta wydruk z internetu Orlen 1,99zł/L + zerowa marża +22 % podatek vat to dało cenę wykonawcy. Mam 4 pytania:

1) czy wzywając do składania oferty dodatkowej jednocześnie podaję do wiadomości drugiego oferenta, czy do każdego wysyłam indywidualne nie powiadamiając pierwszego;

2) jeszcze jedna była oferta, ale tam cena była większa, ponieważ wydruk był z Lotosu 2zł/L

3) do trzeciego nie wysyłam powiadomienia dopóki nie dostanę ofert dodatkowych . Czy dobrze myślę - czekam na odpowiedź z niecierpliwością

4) jestem pewna,że złożą oferty znowu w tej cenie, ponieważ musi być wydruk z internetu od producenta na dany dzień i marża nie może być cyfrą ujemną, a więc każdy z nich daje marżę 0 aby mieć najniższą cenę i wówczas po złożeniu oferty dodatkowej z takimi samymi cenami mogę unieważnić przetarg

2

Odp: oferta dodatkowa

jeżeli za drugim razem też złożą takie same oferty unieważniasz, art. 93 ust. 1 pkt 5

3

Ale wzywasz do ofert dodatkowych jeżeli nie możesz dokonaćw yboru z uwagi na takie same ceny.

4

co znaczy "podaję do wiadomości drugiego ofertenta"?
nie miałabyś kłopotu gdybyś nie zastrzegła, że marża nie może być cyfrą ujemną (dostają od producenta upust, część tego upust mogliby przerzycic na Ciebie, a tak to trudno)