1

Temat: udostępnienie

Wykonawcy udostępnia doświadczenie i wiedzę podmiot w likwidacji - czy może ?

2

Odp: udostępnienie

Moim zdaniem może, wiedzy nikt nie odbierze.

3 (edytowany przez bipi 2013-08-13 19:06:29)

Jeżeli nie bierze udziału w realizacji zamówienia, to bym uznał.
PS. A czy udowodnili, że będą dysponowali tymi zasobami przez cały okres realizacji zamówienia?

4

A to dobre jest. Wg mnie nie może. Ale nie wiem jak to uzasadnić smile

5

Wydaję mi się, że jeśli udowodnią, lub chociaż uprawdopodobnią, że będą dysponować zasobami na czas realizacji zamówienia, to można uznać. Jeśli nie udowodnią - wykluczamy.

6

No tak, tylko to ogólna zasada która zawsze musi być stosowana. Tu mamy wyjątkową sytuację w której nie wiadomo czy podmiot udzielający wsparcia nie zniknie z rynku i wykonawca przy realizacji zadania zostanie bez doświadczenia.

7

podmiot w likwidacja nie ma go już w KRS radca podjął decyzję nie może -jestem na urlopie nie czytałam opinii jak wrócę przekażę uzasadnienie

8

Skoro nie ma go już w KRS to i nie ma problemu. W takiej sytuacji każdy może napisać opinię wink

9

??????????

10

Co jest niezrozumiałe? Skoro podmiotu nie ma już w KRS to już nie jest w likwidacji tylko został zlikwidowany i nie istnieje. Sytuacja staje się oczywista, warunek doświadczenia i wiedzy nie jest spełniony.

?????????????????????????

11

Tak jak psz - podmiot nie jest w likwidacji tylko już został zlikwidowany (skoro nie ma go w KRS).