Temat: Zawiadomienie o wyborze oferty najkorzystniejszej
Pytanie dot, sprawy oczywistej, ale im więcej czytam opinii tym więcej mam wątpliwości nawet w sprawach oczywistych.
Zawsze robię tak, że piszę Zawiadomienie o wyborze oferty, w tym: zestawienie ofert które uzyskały punkty, potem zestawienie ofert odrzuconych, wykonawców wykluczonych i termin po którym umowa może zostać zawarta.
Potem piszę pisma przewodnie do oferentów i załączam w/w Zawiadomienie.
Zawiadomienie umieszczam również na stronie www i tablicy ogłoszeń.
Teraz 3 pytania:
1) Czy zakres informacji na stronie www i tablicy ogłoszeń może być taki jak skierowany do wykonawców czy jednak trzeba się sztywno trzymać zapisu art.92 ust.4 ? (większość zawiadomień w internecie zawiera pełen zakres informacji)
2) Czy piszecie wcześniej pisma dot. odrzucenia ofert lub wykluczenia z postępowania do konkretnych oferentów ? A dopiero potem Zawiadomienie o wyborze oferty, ofertach odrzuconych, wykonawcach wykluczonych, terminie?
Chodzi o to, żeby ktoś nie zinterpretował tego tak, że wykluczenia czy tez odrzucenia oferty dokonuję po wyborze oferty najkorzystniejszej co jest niedopuszczalne
3) Czy jeśli w piśmie mam 4 pkt (zgodnie z art. 92 ust.1) to czy jeśli w pkt. 2 piszę, że wykonawca X jest wykluczony a jego oferta uznana za odrzuconą, to czy w pkt. 3 dot. ofert odrzuconych ponownie wpisuję tą ofertą, a jako podstawę odrzucenia art. 24.4 ?
4) p.s. wysyłając pismo jak je tytułujecie? ja zawsze pisałem że dot. wyboru oferty najkorzystniejszej w postępowaniu ...... Ale przecież to Zawiadomienie dot. też paru innych kwestii :-)