Temat: oferty częściowe - wybór, unieważnienie
w postępowaniu dopuściłem składanie ofert częściowych - 7 części.
każdy wykonawca mógł złożyć ofertę tylko na 1 część.
na każdą część otrzymałem po 1 ofercie.
a) w 4 częściach cena oferty wyższa od środków zamawiającego, mogę więc unieważnić postępowanie w tych częściach i ogłosić przetarg jeszcze raz.
b) w 2 częściach oferty ok - wybieram najkorzystniejszej oferty
c) w 1 części wykonawca nie podpisał się na formularzu ofertowym -
1) czy o unieważnieniu tych 4 części muszę informować wszystkich wykonawców, czy tylko tych wykonawców co złożyli ofertę na konkretną część?
2) czy o wyborze najk. oferty muszę informować wszystkich wykonawców, czy tylko tych wykonawców co złożyli ofertę na konkretną część?
3) czy z unieważnieniem części, o której mowa w c) muszę poczekać 5 dni (ewentualne odwołanie), czy mogę w jednym piśmie poinformować o odrzuceniu (art. 89.18 - brak formy pisemnej ofert) i unieważnieniu tej części postępowania?
i jeszcze jedno, w siwz miałe warunek na osobę, która będzie uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia:
a) wykształcenie wyższe magisterskie z przygotowaniem pedagogicznym;
b) doświadczenie w pracy z grupą osób dorosłych min. 80 godzin (np. moderowanie grupowej pracy koncepcyjnej, kierowanie spotkaniami/warsztatami poświęconymi zespołowemu wypracowaniu rozwiązań określonych problemów, prowadzenie szkoleń, warsztatów, wykłady, konsultacje, inne formy spotkań grupowych);
c) minimum 6-cio miesięczne doświadczenie w pracy zespołu (np. szkolnego zespołu przedmiotowego, zadaniowego, itp.);
d) minimum 3 letnie doświadczenie w pracy na stanowisku wymagającym kwalifikacji pedagogicznych (np. nauczyciela / pedagoga) lub realizacji usług rozwojowych na rzecz systemu edukacji publicznej i niepublicznej
a wykonawca w wykazie podaje:
a) posiadam wykształcenie wyższe magisterskie z przygotowaniem pedagogicznym;
b) posiadam doświadczenie w pracy z grupą osób dorosłych min. 80 godzin (np. moderowanie grupowej pracy koncepcyjnej, kierowanie spotkaniami/warsztatami poświęconymi zespołowemu wypracowaniu rozwiązań określonych problemów, prowadzenie szkoleń, warsztatów, wykłady, konsultacje, inne formy spotkań grupowych);
c) posiadam minimum 6-cio miesięczne doświadczenie w pracy zespołu (np. szkolnego zespołu przedmiotowego, zadaniowego, itp.);
d) posiadam minimum 3 letnie doświadczenie w pracy na stanowisku wymagającym kwalifikacji pedagogicznych (np. nauczyciela / pedagoga) lub realizacji usług rozwojowych na rzecz systemu edukacji publicznej i niepublicznej
czy to można uznać za spełnianie warunku? punkt a) pasuje, ale resztę jakoś nie bardzo.