1

Temat: cd. wspólnot - WAŻNE I PILNE!!

teraz w trakcie przygotowania zastanawiam się jak ujać 2 tematy:
po 1 - wspólnota ma cześć swych srodków a reszte bierze kredyt na pokrycie tej inwestycji - termomodernizacji swego budynku, i chodzi o to ze w kryterium oceny ofert  chca by była cena- najistotniejsza, gwarancja i termin płatności - moge go wpisać jako kryterium???
wspólnota chce by mogła zapłacic w 2 ratach i jak powinnam to ujać w siwz i umowie????

2

Odp: cd. wspólnot - WAŻNE I PILNE!!

ad 1. Jeśli chodzi o podane kryteria, to wszystkie one muszą razem dać 100%, np.cena 80%, okres gwarancji 20% .Każde z nich punktował bym wg wzorów .Nie ustalałbym kryterium termin płatności-on i tak nie może być większy niż 30 dni, więc lepiej od razu zrobić taki zapis w SIWZ: oferowany termin płatności nie może być krótszy niż 30 dni.
Wzory, np takie:
Punktacja za cenę=(najniższa zaoferowana cena/cena w ofercie badanej)x100x0,8
Punktacja za okres gwarancji=(gwarancja w ofercie badanej/najdłuższy okres gwarancji)x100x0,2%.

ad 2. Proponuję zapis w opisie przedmiotu zamówienia, ale zamiast rat sugeruję ustalony z góry termin 30 dni od dnia dostarczenia Zamawiającemu prawidłowo wystawionej faktury. Chyba, ze rata miałaby być płacona jeszcze później, to wtedy: określenie ogólnej wartości, rata 1 w wysokości 50% płatna do....., rata 2 w wysokości 50% płatna np. po z góry określonym okresie lub okresie ustalanym wg KRYTERIUM "termin płatności drugiej raty"-minimum 15% wagi kryteriów.

Jeśli chodzi o gwarancję, to koniecznie ustal jej szczegóły w przedmiocie zamówienia.
Pozdrawiam

3

Odp: cd. wspólnot - WAŻNE I PILNE!!

chce dzis wysłac ołoszenie o wszczęciu postępowania, ale zastanawiam sie czy od razu musze umieścic tzn.
tego samego dnia na swej stronie siwz, dokumentacje praojektową itd.?
Mam z tym problem bo wszystkie dokumenty mam w wersji papierowej i
zeskanowane za dużo mi zajmą i bee musiała to umiescic chyba jako obrazki? A
informatyk mówi, ze może to wszystko nie pzrejść na sewerze wiec same
problemy..