1

Temat: data pełnomocnictwa

26.07 ogłosiłem przetarg, termin składania ofert 12.08.
ofertę złożyła m.in. firma X, oferta podpisana przez prezesa.
przetarg unieważniono.

27.08 ogłosiłem ponownie przetarg, termin składania ofert 11.09.
ofertę składa znów m.in. firma X, ale tym razem ofertę podpisuje pani Y upoważniona przez prezesa. Pełnomocnictwo wystawione z datą 07.08.

czy mam się czepiać tego pełnomocnictwa, bo zostało udzielone przed ogłoszeniem przez nas II przetargu?

to wygląda tak jakby Prezes udzielił pani Y pełnomocnictwa do podpisania pierwszej oferty, a potem jednak sam podpisał ofertę, a teraz bazując na tym pełnomocnictwie pani y podpisała drugą ofertę.

2

Odp: data pełnomocnictwa

Nie czepiałbym się wink

3

Uznałabym smile

4

Hmm, ja też, nie bo wynika to z tego że wcześniej też starali się o udzielenie zamówienia, ale czy przypadkiem nie będzie to błędem z naszej strony?

5

Jakim błędem Marcel? Skoro jest pełnomocnictwo i wynika z niego że osoba może składać oferty w postępowaniu to pełnomocnictwo jest jak najbardziej ważne.

6

Tak sobie głośno myślałem wink

7

Pełnomocnictwo nie oznacza zbycia swoich praw do wykonywania czynności objętych pełnomocnictwem.

Szad - napisz jaki jest Twój tok myślenia, że masz wątpliwości?

8

wątpliwości powstał stąd, że data pełnomocnictwa jest wcześniejsza niż ogłoszono przetarg.
w [pełnomocnictwie jest podana nazwa tego przetargu, więc gdyby nie było tego pierwszego przetargu, to można by dojść do wniosku, że wykonawca to jakiś jasnowidz i wiedział, że będzie przetarg, którego jeszcze w necie nie było.

9

Jasnowidzenie nie jest zabronione. Pełnomocnictwo jest - uznałbym.

10

Zabrzmiało jakoby pełnomocnictwo było zabronione wink

11

ok. podaję się wink