1

Temat: przetarg na udzielenie kredytu a zabezpieczenie środków w budżecie?

czy w przypadku ogłaszania przetargu nieogr. na udzielenie kredytu długoterminowego musze mieć zabezpieczone środki (tyle ile wartosc szacunkowa /ofertowa -czyli cały koszt udzielenia kredytu na dzień podpisania umowy?

2

Odp: przetarg na udzielenie kredytu a zabezpieczenie środków w budżecie?

i jeszcze jedno:
jeśli w trakcie postępowania lub przed podpisaniem umowy Z. otrzyma opinie nNEGATYWNA od RIO o mozliwosci splaty kredytu to czy jest przesłanka unieważnienia spełniona z art. 93.1.6)?

3

U nas jest w planie na kilka lat kwota przeznaczona w jeden rok nie spłacisz chyba że to mała sumka smile, negatywna opinia RIO może skutkować unieważnieniem, bank raczej w przypadku takiej opinii kredytu nie udzieli.

4

SUMKA JEST WLASNIE BARDZO DUZA BO TO KREDYT KONSOLIDACYJNY, CZY ZATEM MOGE PODPISAC UMOWE O KREDYT KONSOLIDACYJNY NIE MAJAC KWOTY  ZOFERTY W BUDZECIE?

5

Jest to tylko opinia RIO i wg mnie nie stanowi podstawy do unieważnienia postępowania.
Jeżeli bedzie negatywna opinia to prawdopodobnie nikt nie złoży oferty. U mnie banki zawsze pytają o opinię (która oczywiście dopiero sie robi) i nie sądzę żeby złożyli ofertę nie znając opinii.

6

Podpisać umowę bez zabezpieczenia środków w budżecie czy WPF? To raczej odpada.

7

Trzeba mieć jakieś plany kwotowe zapytać jak to wygląda w księgowości, banki jak pisałem wyżej i Jarek oferty nie złożą bez pozytywnej opinii RIO, co przetarg to na nią czekają.

8

A JESLI MIMO NEGATYWNEJ OPINII RIO, WPLYNA OFERTY?

9

To już nie wiem, jak wypowie się na ten temat RIO.