1

Temat: protokoły z posiedzeń KP

Czy protokoły z posiedzeń KP są załącznikami do porotokołu?

2

Odp: protokoły z posiedzeń KP

Tak

3

Wg mnie, w oparciu o art. 96 ust. 2 nie są, ale zawsze może być ale...

4

Jak najbardziej są.

5

Wszystkie dokumenty wytworzone w/z z prowadzonym postępowaniem są załącznikiem do protokołu i powinien być wymieniony w ZP

6

1. Zarządzeniem mam powołaną KP tylko do przeprowadzenia postępowania, po jakim załączniku ja wpisuję w protokole, po oszacowaniu, SIWZ, ogłoszeniu, ewentualnych zapytaniach, a przed protokołem KP z otwarcia ofert, tak?
2. Informacje o wysokości środków podpisuje skarbnik gminy, czy wpisuję go do protokołu w rubryce inne osoby wykonujące czynności... ?

7

A podanie kwoty to czynność w postępowaniu (jest to odczytanie informacji)? No jakaś czynność to jest ale moim zdaniem wpisywać jej do protokołu nie trza. wink

8

Skoro dokument stworzy to powinien z nim postąpić jak z protokołami z posiedzeń KP.

9

ab123 napisał/a:

Czy protokoły z posiedzeń KP są załącznikami do porotokołu?

Protokół załącznikiem do protokołu - a lasy giną... no ale cóż jak się ma nadmiar wolnego czasu to można różne rzeczy wymyślać...

10

jarosław napisał/a:

Wszystkie dokumenty wytworzone w/z z prowadzonym postępowaniem są załącznikiem do protokołu i powinien być wymieniony w ZP

Ktoś tu chyba przesadza.

11

Wszystkie dokumenty które znajdą się w teczce postępowania a więc związane są z tym postępowaniem powinny zostać wymienione w protokole. Nie wiem jakie dokumenty chciałbyś Miras pominąć?

12

Jarek ma rację.

13

jarosław napisał/a:

Nie wiem jakie dokumenty chciałbyś Miras pominąć?

Np. SIWZ

14

Ty tego dokumentu nie wymieniasz a ja wymieniam jako dokument wytworzony w toku postępowania.

15

SIWZ jest załącznikiem jak najbardziej.

16 (edytowany przez MIRAS 2013-09-16 10:59:17)

Marcel napisał/a:

SIWZ jest załącznikiem jak najbardziej.

.... tak, tak i dlatego zgodnie z przepisem, że pozwolę sobie zacytować  "Załączniki do protokołu udostępnia się po dokonaniu wyboru najkorzystniejszej oferty lub unieważnieniu postępowania (...)" udostępniasz SIWZ po wyborze, pewnie tak samo robicie z Ogłoszeniami wink

17

ab123 - załączniki zamieszczam w spisie chronologicznie.
Co do zasady kontrasygnata skarbnika nie jest czynnością w postępowaniu i nie jest  od niego wymagane oświadczenie ZP-1

18

jarosław napisał/a:

ab123 - załączniki zamieszczam w spisie chronologicznie.

ab123 nie zapomnij wymienić w tym spisie Ogłoszenia o zamówieniu smile

19

Ja tam nawet drukuję projekt ogłoszenia i zamieszczam w spisie. O! I jeszcze to co meilem przychodzi. tongue

20

Ojj, widzę, że przy poniedziałku humory Państwa są nieco uszczypliwe;)

21

Nie jest źle, jeszcze się uśmiechamy do siebie wink

22

Po piątku 13 poniedziałek jest chyba jeszcze gorszy dla mnie wink

23

jarosław napisał/a:

Nie jest źle, jeszcze się uśmiechamy do siebie wink

Tylko Marcel coś zamilkł hmm

24

Ech, wpisać nie wpisać, wpiszę więcej będzie dobrze, mniej zawsze będzie powód żeby się czepiać i tyle.

25

Drążąc temat protokołu na stronie UZP jest opracowanie "Protokół postępowania o udzielenie zamówienia publicznego"

str 31
"Wskazac nalezy, ze mimo iz wsród załaczników do protokołu nie została wprost wymieniona specyfikacja istotnych warunków zamówienia, stanowi ona jeden z najwazniejszych dokumentów w postepowaniu i w zwiazku z tym wydaje sie, ze powinna byc ona uznana za wspomniany w art. 96 ust. 2 ?inny dokument?, stanowiacy załacznik do protokołu."