Temat: protokoły z posiedzeń KP
Czy protokoły z posiedzeń KP są załącznikami do porotokołu?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Tak
Wg mnie, w oparciu o art. 96 ust. 2 nie są, ale zawsze może być ale...
Jak najbardziej są.
Wszystkie dokumenty wytworzone w/z z prowadzonym postępowaniem są załącznikiem do protokołu i powinien być wymieniony w ZP
1. Zarządzeniem mam powołaną KP tylko do przeprowadzenia postępowania, po jakim załączniku ja wpisuję w protokole, po oszacowaniu, SIWZ, ogłoszeniu, ewentualnych zapytaniach, a przed protokołem KP z otwarcia ofert, tak?
2. Informacje o wysokości środków podpisuje skarbnik gminy, czy wpisuję go do protokołu w rubryce inne osoby wykonujące czynności... ?
A podanie kwoty to czynność w postępowaniu (jest to odczytanie informacji)? No jakaś czynność to jest ale moim zdaniem wpisywać jej do protokołu nie trza.
Skoro dokument stworzy to powinien z nim postąpić jak z protokołami z posiedzeń KP.
Protokół załącznikiem do protokołu - a lasy giną... no ale cóż jak się ma nadmiar wolnego czasu to można różne rzeczy wymyślać...
Wszystkie dokumenty wytworzone w/z z prowadzonym postępowaniem są załącznikiem do protokołu i powinien być wymieniony w ZP
Ktoś tu chyba przesadza.
Wszystkie dokumenty które znajdą się w teczce postępowania a więc związane są z tym postępowaniem powinny zostać wymienione w protokole. Nie wiem jakie dokumenty chciałbyś Miras pominąć?
Jarek ma rację.
Nie wiem jakie dokumenty chciałbyś Miras pominąć?
Np. SIWZ
Ty tego dokumentu nie wymieniasz a ja wymieniam jako dokument wytworzony w toku postępowania.
SIWZ jest załącznikiem jak najbardziej.
SIWZ jest załącznikiem jak najbardziej.
.... tak, tak i dlatego zgodnie z przepisem, że pozwolę sobie zacytować "Załączniki do protokołu udostępnia się po dokonaniu wyboru najkorzystniejszej oferty lub unieważnieniu postępowania (...)" udostępniasz SIWZ po wyborze, pewnie tak samo robicie z Ogłoszeniami
ab123 - załączniki zamieszczam w spisie chronologicznie.
Co do zasady kontrasygnata skarbnika nie jest czynnością w postępowaniu i nie jest od niego wymagane oświadczenie ZP-1
ab123 - załączniki zamieszczam w spisie chronologicznie.
ab123 nie zapomnij wymienić w tym spisie Ogłoszenia o zamówieniu
Ja tam nawet drukuję projekt ogłoszenia i zamieszczam w spisie. O! I jeszcze to co meilem przychodzi.
Ojj, widzę, że przy poniedziałku humory Państwa są nieco uszczypliwe;)
Nie jest źle, jeszcze się uśmiechamy do siebie
Po piątku 13 poniedziałek jest chyba jeszcze gorszy dla mnie
Nie jest źle, jeszcze się uśmiechamy do siebie
Tylko Marcel coś zamilkł
Ech, wpisać nie wpisać, wpiszę więcej będzie dobrze, mniej zawsze będzie powód żeby się czepiać i tyle.
Drążąc temat protokołu na stronie UZP jest opracowanie "Protokół postępowania o udzielenie zamówienia publicznego"
str 31
"Wskazac nalezy, ze mimo iz wsród załaczników do protokołu nie została wprost wymieniona specyfikacja istotnych warunków zamówienia, stanowi ona jeden z najwazniejszych dokumentów w postepowaniu i w zwiazku z tym wydaje sie, ze powinna byc ona uznana za wspomniany w art. 96 ust. 2 ?inny dokument?, stanowiacy załacznik do protokołu."
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc