Temat: Usługi pocztowe na 3 lata
Mam ogłosić PN na Usługi pocztowe na okres 3 lat. Jak mam oszacować wartość zamówienia? Czy biorę szacunkową wartość z ostatnich 12 m-cy i mnożę przez 3 ? Czy wystarczy, że to będzie kwota z 12 m-cy?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Szacowanie wartości, kwoty progowe i i tryby udzielania zamówień publicznych → Usługi pocztowe na 3 lata
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Mam ogłosić PN na Usługi pocztowe na okres 3 lat. Jak mam oszacować wartość zamówienia? Czy biorę szacunkową wartość z ostatnich 12 m-cy i mnożę przez 3 ? Czy wystarczy, że to będzie kwota z 12 m-cy?
Czy biorę szacunkową wartość z ostatnich 12 m-cy i mnożę przez 3 ?
Bardzo blisko. Popatrz art. 34 pzp.
Czyli mnożę przez te 3 lata
Tak. Zwiększasz o średnioroczny wskaźnik cen towarów i usług (ustawa budżetowa). Oczywiście uwzględniasz zmiany ilościowe, jeśli takowe się zanoszą.
dzięki
czy dzielicie zamowienie na czesci?bo jesli nie to troche fikcyjny przetarg bedzie..chodzi mi o przesylki za potwierdzeniem odbioru-żółta karteczka:-) nadal (przez 3 lata) tylko poczta polska moze takowe realizowac.dobrze rozumie?
jeden pan z poczty powiedział mi, że jeżeli w przedmiocie zamówienia występują przesyłki zagraniczne, to nikt inny poza PP oferty nie złoży, ale nie pamiętam z czego to wynika.
i co wobec tego?uzp robił prztearg nieograniczony na wszyskto, czy tym sie kierowac i lecieć na oślep z przetargiem?
Poczta Polska na najbliższe 3 lata od początku tego roku została wyznaczona jako tzw. operator wyznaczony (chodzi o dostarczanie przesyłek urzędowych, rent i emerytur)
no wlasnie, wobec tego nalezaloby rozdzielic poczte urzedowa od calej reszty i tlyko na ta reszte robic pn
mam racje?
A dlaczego chcesz rozdzielić?
jelsi zrobie jednym przetargiem to wiadomo ze wygra pp, bo u mnie tez sa urzedowe -wiekszosc, wiec rpzetarg fikcyjny tak naprawde, sztuka dla sztuki
jelsi zrobie jednym przetargiem to wiadomo ze wygra pp, bo u mnie tez sa urzedowe -wiekszosc, wiec rpzetarg fikcyjny tak naprawde, sztuka dla sztuki
Nieeee, tylko jego część
no wlasnie bipi-czy to nie jest przeslanka do podzialu?
Myślę, że nie - skoro większość jest urzędowych to po całości
po całości (większosci) fikcyjny, no więc nic nie rozumie juz:-))
czyli bipi nie robisz pn na usługi pocztowe u siebie tak?
Możesz dzielić jeżeli chcesz, ale nie ma takiego obowiązku. Jeżeli zależy ci na udziale mniejszych firm to podziel. Będą mieli szansę.
po całości (większosci) fikcyjny, no więc nic nie rozumie juz:-))
czyli bipi nie robisz pn na usługi pocztowe u siebie tak?
Robię na całość bez podziału na części.
a co w przypadku gdy tylko 20% zamówień na usługi pocztowe to usługi za potwierdzeniem odbioru?
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc