1

Temat: podpisy w ofercie

Witam. mam ofertę złożoną przez spółkę zo.o w której brak jest podpisu jednego ze wspólników wymienionego w KRS.i co z taka ofertą myślę że należy ja odrzucić ale nie jestem pewien na podstawie którego art? może ktoś miał podobny przypadek.
chciałbym zaznaczyć że niema pełnomocnika.
POZDRAWIAM.

2

Odp: podpisy w ofercie

Marcel napisał/a:

jednego ze wspólników

członków zarządu smile
Sprawdź zasady reprezentacji w KRS - może 1 członek zarządu wystarczy

3

Niestety w KRS niema wymienionego jednego członka zarządu Sp z o.o do reprezentacji to chyba oferta do odrzucenia tylko na podstawie jakiego art? oferta niezgodna z ustawą?
A mam jeszcze  takie pytanie jeżeli np. jeden z członków spółki cywilnej nie złoży oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postepowaniu to mogę wezwać do uzupełnienia?
POZDRAWIAM

4

Marcel napisał/a:

Niestety w KRS niema wymienionego jednego członka zarządu Sp z o.o do reprezentacji to chyba oferta do odrzucenia tylko na podstawie jakiego art? oferta niezgodna z ustawą?

Jeśli KRS wymaga współdziałania dwóch osób, a oferte podpisała tylko jedna, odrzucasz ja na podstawie art. 89 ust. 1 pkt 8 PZP w zw. z art. 205 par. 1 Kodeksu spółek handlowych.

Marcel napisał/a:

A mam jeszcze  takie pytanie jeżeli np. jeden z członków spółki cywilnej nie złoży oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postepowaniu to mogę wezwać do uzupełnienia?

Oczywiście.

5

Wielkie dzięki.

6

Cżęsto w spółkach możliwość podpisywania wraz z jednym z członków zarządu ma tzw. prokurent, więc sprawdź czy ta druga osoba nim nie jest.