1

Temat: KRK

wykonawca nie złożył informacji z KRK 4-8 i 10,11
otwarcie ofert 6.09.13
w uzupełnieniu dołączył informację z datą 10,09,2013 lecz w treści napisanej przez wykonawcę dopisek  "stan na dzień 6.09.2013"

pierwszy raz się z takim czymś spotykam co mamy zrobić
1.wykluczyć
2. uznać

chyba głupia jestem

2

Odp: KRK

myszy1953 napisał/a:

wykonawca nie złożył informacji z KRK 4-8 i 10,11
otwarcie ofert 6.09.13
w uzupełnieniu dołączył informację z datą 10,09,2013 lecz w treści napisanej przez wykonawcę dopisek  "stan na dzień 6.09.2013"

Nie wiem, czy dobrze cię zrozumiałem, ale jeżeli uzupełnił KRK z datą 10 września i sam oświadczył (napisał) na zaświadczeniu, że nie figuruje w kartotece karnej na dzień 6 września, to wyślij go w KOSMOS!

3

Jak Apollo - wykluczyć.

4

pieczątka z KRK nie figuruje z datą 10.09 dzięki wykluczam

5

Do wykluczenia sam sobie oświadczać ie może.

6

Wykluczyć z postępowania wink

7

nie wykluczyliśmy ponieważ wyk. podał podstawę czyli art.24 4-8 i 10-11 napisał stan na dzień 6.09.2013 a wystawca tego nie skreślił data wyst.10.09 czyli treść informacji to dzień składania ofert

8 (edytowany przez bipi 2013-09-17 09:40:31)

Absolutnie nie macie racji - informacja jest wydawana na dzień złożenia wniosku - to wynika z przepisów o Krajowym Rejestrze Karnym.
PS. Czyżby znowu radca tongue
Sprostowanie: Informacja z KRK potwierdza fakt "obecności lub nie" w rejestrach KRK na dzień wydania informacji a nie na dzień składania wniosku - jak wcześniej napisałem. Za pomyłkę przepraszam.

9

Czy to chodzi o ten patent wykonawców w/g którego dopisują na KRK po wydaniu zaświadczenia "stan na dzień....."?

10

jarosław napisał/a:

Czy to chodzi o ten patent wykonawców w/g którego dopisują na KRK po wydaniu zaświadczenia "stan na dzień....."?

Jak to dopisują?, na dokumencie KRK?

11

Tak, tym samym długopisem. Potem twierdzą że organ wydający miał taki wniosek i rozpatrywał go w tym zakresie. Takie opowieści słyszałem smile

12 (edytowany przez covec 2013-09-17 07:10:17)

Zero poważania dla papierów...:)

13

Wykluczyć wykonawcę. Dopisać to każdy sobie może.