1

Temat: Formularz ofertowy!!

Wykonawca w Formularzu ofertowym wpisał cenę 3,05 zł/m3 oleju opałowego zamiast cenę wyjściowa 3047 zł/m3. Łączna wartość zamówienia netto po upuście: 70 m3 x 2,96 zł/m3 = 207200 zł
Odrzucić??

2

Odp: Formularz ofertowy!!

Nie!!

3

Ale upust tez wp[isal 0,09 zł/m3, cene netto 2,96 zł/m3, cene brutto 3,64 zł/m3

4

Ale ale

Wszystko jest w tej ofercie jasne. Pomylił się jednakowo.

5

Nie mogę poprawić ceny netto na 2960, poniewaz cena wyjsciowa z dnia 19.09 jest 3047 minus upust tylko teraz jaki 0,09 czy 90 zł? nie wyjdzie mi jego podane brutto.

6

ktoś pomoże???

7

Napisz więcej jakie miałaś zapisy w SIWZ odnośnie wyceny.

8

Cena wyjściowa za 1 m3 z dnia 19.09.2013

9

Napisz więcej, ja nie kupuję opału.

10

1.1 dostawa oleju opałowego (o parametrach zgodnych z SIWZ), w ilości łącznej do 70m3           
1.2 Formuła cenotwórcza:
a)    cena wyjściowa producenta ( bez VAT)  ??....??.zł/m3, na dzień 19.09.2013 r. ????????????????????????????
( nazwa i adres producenta)
b) upust Wykonawcy ................. zł/m3
c) inne koszty ( jakie ?) ?????????????????????  -  .......... zł/m3
d) cena jednostkowa netto ......... zł/m3
e) podatek VAT ?????. %
f) cena jednostkowa brutto    ?????? zł/m3
1.3 Łączna wartość zamówienia netto 70 m3 x cena jednostkowa netto (pozycja 1.2.d) .............................. zł/m3=..................................... zł
słownie złotych ...................................................................
1.4 Podatek VAT .........................zł
słownie złotych .................................................................
1.5 Łączna wartość zamówienia brutto (suma pozycji 1.3 i 1.4) ......................................zł
słownie złotych ................................................................................

11

Producent jednakowy dla wszystkich?

12

albo lotos albo orlen np ale ceny wyjścioowe przez te firmy na dzień 19 są takie same

13

Wychodzi na to, że nie jest do poprawy.

Znowu zamawiający robi miejsce na błędy.

14

nie wiem czy mam poprawić czy odrzucić smile ta oferta i tak nie jest najtańsza, ale musiałabym poprawic wszystko

15

....no to miałaś szczęście (nie ryzykuj tak więcej wink . Na moje oko, wobec tak skromnych informacji: opust (nie upust) smile jest constans, resztę dostosować do opustu.

16

czyli zostawić opust smile 0,09 zł/m3 i resztę poprawić

17

Tak najważniejsza jest pozycja b) i c). Resztę da się wyliczyć albo ustalić w oparciu o ogólne zasady obliczenia ceny oferty. Jak się zmieni pozycja wykonawcy w rankingu, po dokonanych poprawkach?

18

Była 3 będzie 4, jeśli uzupełni inne wymagane dokumenty smile

19

dziękuję za pomoc smile

20

No to 87.2.3 Pzp

21

Dziękuję