1

Temat: Inspektor nadzoru i zapytanie

Witam mam pytanko a mianowicie chodzi mi o Inspektora nadzoru jeśli mam kwotę poniżej 14 000 to zapytanie o cenę jak najbardziej wchodzi w grę. mogę wybrać go w tym trybie ???

2 (edytowany przez bipi 2013-09-26 05:51:59)

Odp: Inspektor nadzoru i zapytanie

Nie wink
A nawet Tak wink

3

a więc?

4

umowa bezprzetargowa - art. 4 pkt.8
żadne zapytanie o cenę

5

ok tylko radni szaleją czemu ten a nie tamten itp.

6

Może radni jako specjaliści chcą wybrać inspektora nadzoru smile ? na pewno macie jakiś regulamin do 14000 euro.

7

To zrób zapytanie ofertowe - zasady jak w zapytaniu o cenę, tylko inna nazwa - o to mi chodziło wink

8

tak mamy.  tylko ci radni to ...

9

jak tacy sa mądrzy to niech sami robią

10

W żadnym wypadku nie zapytanie o cenę. Sąd Okręgowy w Poznaniu  w wyroku sygn. .akt XIII C 332/10/3 postanowił:
"Sąd Okręgowy przychylił się do argumentacji Prezesa Urzędu i stwierdził nieważność przedmiotowej umowy na podstawie art. 146 ust. 1 pkt 5 ustawy ? Prawo zamówień publicznych z uwagi na dokonanie przez zamawiającego wyboru oferty z rażącym naruszeniem ustawy, tj. art. 70 ust. 1. Zdaniem sądu, z uwagi na szeroki katalog uprawnień inspektora budowlanego określony przepisami prawa budowlanego oraz zamknięty krąg osób, które mogą pełnić funkcję inspektora nadzoru budowlanego, usługa pełnienia nadzoru budowlanego nie może być uznana za usługę powszechnie dostępną o ustalonych standardach jakościowych".

11

Zamawiający25 napisał/a:

tak mamy.  tylko ci radni to ...

Twój szef zapewne też tańczy tak jak radni grają. Paskudna sytuacja. Z drugiej strony masz regulamin i tego należy się trzymać. Zawsze można poprosić o wydanie polecenia służbowego na piśmie.

12

a czego dokładnie się czepiają radni? że co?

13

karolk napisał/a:

W żadnym wypadku nie zapytanie o cenę. Sąd Okręgowy w Poznaniu  w wyroku sygn. .akt XIII C 332/10/3 postanowił:
"Sąd Okręgowy przychylił się do argumentacji Prezesa Urzędu i stwierdził nieważność przedmiotowej umowy na podstawie art. 146 ust. 1 pkt 5 ustawy ? Prawo zamówień publicznych z uwagi na dokonanie przez zamawiającego wyboru oferty z rażącym naruszeniem ustawy, tj. art. 70 ust. 1. Zdaniem sądu, z uwagi na szeroki katalog uprawnień inspektora budowlanego określony przepisami prawa budowlanego oraz zamknięty krąg osób, które mogą pełnić funkcję inspektora nadzoru budowlanego, usługa pełnienia nadzoru budowlanego nie może być uznana za usługę powszechnie dostępną o ustalonych standardach jakościowych".

Czytamy posty, czytamy wink

Zamawiający25 napisał/a:

(...)jeśli mam kwotę poniżej 14 000(...)

14

dlatego że większość nadzorów poniżej 14 000 bierze jeden gość, który jest sprawdzony i solidny

15

Zrób zgodnie z regulaminem to do ciebie nie będzie zarzutów w czasie kontroli, radni to se mogą a co do czego to i tak ty odpowiadasz

16

jak podwyższą próg to dopiero będziesz miał problem