Temat: Inspektor nadzoru i zapytanie
Witam mam pytanko a mianowicie chodzi mi o Inspektora nadzoru jeśli mam kwotę poniżej 14 000 to zapytanie o cenę jak najbardziej wchodzi w grę. mogę wybrać go w tym trybie ???
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych → Inspektor nadzoru i zapytanie
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam mam pytanko a mianowicie chodzi mi o Inspektora nadzoru jeśli mam kwotę poniżej 14 000 to zapytanie o cenę jak najbardziej wchodzi w grę. mogę wybrać go w tym trybie ???
Nie
A nawet Tak
a więc?
umowa bezprzetargowa - art. 4 pkt.8
żadne zapytanie o cenę
ok tylko radni szaleją czemu ten a nie tamten itp.
Może radni jako specjaliści chcą wybrać inspektora nadzoru ? na pewno macie jakiś regulamin do 14000 euro.
To zrób zapytanie ofertowe - zasady jak w zapytaniu o cenę, tylko inna nazwa - o to mi chodziło
tak mamy. tylko ci radni to ...
jak tacy sa mądrzy to niech sami robią
W żadnym wypadku nie zapytanie o cenę. Sąd Okręgowy w Poznaniu w wyroku sygn. .akt XIII C 332/10/3 postanowił:
"Sąd Okręgowy przychylił się do argumentacji Prezesa Urzędu i stwierdził nieważność przedmiotowej umowy na podstawie art. 146 ust. 1 pkt 5 ustawy ? Prawo zamówień publicznych z uwagi na dokonanie przez zamawiającego wyboru oferty z rażącym naruszeniem ustawy, tj. art. 70 ust. 1. Zdaniem sądu, z uwagi na szeroki katalog uprawnień inspektora budowlanego określony przepisami prawa budowlanego oraz zamknięty krąg osób, które mogą pełnić funkcję inspektora nadzoru budowlanego, usługa pełnienia nadzoru budowlanego nie może być uznana za usługę powszechnie dostępną o ustalonych standardach jakościowych".
tak mamy. tylko ci radni to ...
Twój szef zapewne też tańczy tak jak radni grają. Paskudna sytuacja. Z drugiej strony masz regulamin i tego należy się trzymać. Zawsze można poprosić o wydanie polecenia służbowego na piśmie.
a czego dokładnie się czepiają radni? że co?
W żadnym wypadku nie zapytanie o cenę. Sąd Okręgowy w Poznaniu w wyroku sygn. .akt XIII C 332/10/3 postanowił:
"Sąd Okręgowy przychylił się do argumentacji Prezesa Urzędu i stwierdził nieważność przedmiotowej umowy na podstawie art. 146 ust. 1 pkt 5 ustawy ? Prawo zamówień publicznych z uwagi na dokonanie przez zamawiającego wyboru oferty z rażącym naruszeniem ustawy, tj. art. 70 ust. 1. Zdaniem sądu, z uwagi na szeroki katalog uprawnień inspektora budowlanego określony przepisami prawa budowlanego oraz zamknięty krąg osób, które mogą pełnić funkcję inspektora nadzoru budowlanego, usługa pełnienia nadzoru budowlanego nie może być uznana za usługę powszechnie dostępną o ustalonych standardach jakościowych".
Czytamy posty, czytamy
(...)jeśli mam kwotę poniżej 14 000(...)
dlatego że większość nadzorów poniżej 14 000 bierze jeden gość, który jest sprawdzony i solidny
Zrób zgodnie z regulaminem to do ciebie nie będzie zarzutów w czasie kontroli, radni to se mogą a co do czego to i tak ty odpowiadasz
jak podwyższą próg to dopiero będziesz miał problem
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc