1

Temat: CEIDG lub aktualny odpis właściwy

PN unijny usługi szkoleniowe= kursy zawodowe

wykonawca nie dostarczył z oferta wydruku CEIDG lecz
napisał/zacytował że może również aktualny opis z właściwego rejestru i dołączył

odpis z rejestru instytucji szkoleniowych + oświadczenie że nie podlega wykluczeniu w oparciu o art 24 ust 1 pkt 2

czy tak można ? literalnie niby tak ale jak ustalić "likwidację/upadłość" = bazować na oświadczeniu ?
sad

2

Odp: CEIDG lub aktualny odpis właściwy

a wykonawcą jest osoba fizyczna która prowadzi działalność

3

Hmm, ja bym wezwał.

4

Gordon napisał/a:

Musi prowadzić - bez działalności nie wpiszą do rejestru instytucji szkoleniowych.
Co do sedna sprawy - wzywać do uzupełnienia.

5

też tym tropem chciałem iść ale potrzebowałem poparcia

dziękuję:)

6

Co do zasady Odpis z rejestru (KRS lub CEiDG) ma potwierdzać że wykonawca nie jest w likwidacji ani w upadłości. Rejestr instytucji szkoleniowych dotyczy zupełnie czegoś innego.

7 (edytowany przez covec 2013-10-03 05:28:13)

bipi napisał/a:
Gordon napisał/a:

Musi prowadzić - bez działalności nie wpiszą do rejestru instytucji szkoleniowych.
Co do sedna sprawy - wzywać do uzupełnienia.

Bipi nie zgodzę się z tobą. Sam znam takiego jednego wykonawcę, który nie prowadzi działalności gospodarczej (nie ma CEIDG) a ma wpis w RIS.
Np. USTAWA z dnia 7 września 1991 r. o systemie oświaty

8

Jeśli przedstawił z RiS (o to chodziło przecież) to nie trzeba go wzywać zresztą mozna samemu sprawdzić w bazie.

9

sprawa się wyjaśniła, wykonawca prowadzi niepubliczną placówkę szkolną nie jest osobą prowadząca dizałalność gosp więc nie ma nie ma CEIDG,

w sierpniu złożył odwołanie  do kijanek i wygrał, KIO 1850/13
KIO przedstawiła, że było błędem wykluczenie go z powodu nie przedstawienia CEIDG bo takowego nie miał i nie musiał mieć,
jednak kijanki już nie pofatygowały się żeby powiedzieć ze jest luka co robić w takim przypadku jak dojść że nie jet w upadłości/likwidacji

reasumując przedstawił odpis z RIS lub ewidencji placówek szkolnych z gminy + oś 24.1.2
i to wystarczy,

a już chciałem wzywać i wykluczać jak by nie dostarczył CEIDG,

10

@covec - masz rację - nie wziąłem pod uwagę np. placówek szkolnych, które DG mieć nie muszą - zwracam honor smile

11

Bipi nie ma problemu. Forum jest po to, żeby sobie pomagać. Każdy z nas ma inne doświadczenia, których wymiana pomaga podejmować decyzje.

12 (edytowany przez covec 2013-10-04 06:17:14)

Gordon napisał/a:

sprawa się wyjaśniła, wykonawca prowadzi niepubliczną placówkę szkolną nie jest osobą prowadząca dizałalność gosp więc nie ma nie ma CEIDG...

Gordon, sprawdzałeś to, że nie ma wpisu na osobę fizyczną? Ja przed chwilką znalazłem po NIP, jest aktywny. Swoją drogą jest sp. zoo o tej samej nazwie, ale to inna sprawa.

W związku z powyższym, miał i ma wpis w CEIDG a więc jak nie musiał go uzupełnić??? Może mnie ktoś oświecić?

13

tak ma CEIDG
ale ofertę złożył jako  jan kowalski który prowadzi placówkę ....

14

jednocześnie w innym postępowaniu ten sam rzekłbym jan kowalski nie dopatrzył, że zmieniłem warunek udziału = doświadczenie i na wezwanie odpisał że ma ok,  (jest w niewiedzy że była zmiana)
- w dniu zmiany nie wpłynęły żadne oferty jeszcze,
a dokładnie
termin składania do 30 IX a nowy do 1-IX
usługi niepriorytetowe, pn szkoleniówka,
17 IX przesłałem do DUUE ogłoszenie i opubl je na stronie bi
19 umieściłem SIWZ + ogł opublikowane
20 zmieniłem warunek udziału i umieściłem ogł o zmianie+ pismo + siwz  na bip
23 dodatkowo wydłużyłem termin skł ofert o 1 dzień i ogł o zmianie przesłane do DUUE    + pismo umieściłem na bip
25 umieściłem ogł opublikowane  o zmianie na bip

jak na wezw uzupełnienia doświadczenia bo przedstawił błędne, opisał że ma ok,

czy mam odrzucić/wykluczyć czy ... ?