Temat: informacja o grupie kapitałowej
Wykonawca do oferty załączył druk informacji o grupie kapitałowej ale nie wstawił tam daty i nie podpisał informacji.
W tym przypadku wykluczam z postępowania bo nie podlega to uzupełnieniu, prawda?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Wykonawca do oferty załączył druk informacji o grupie kapitałowej ale nie wstawił tam daty i nie podpisał informacji.
W tym przypadku wykluczam z postępowania bo nie podlega to uzupełnieniu, prawda?
Podlega uzupełnieniu, to tak jak z oświadczeniem o spełnieniu warunku z art.22.
poważnie podlega uzupełnieniu?...moje zdziwienie bierze się z tego, że niedawno byłam na szkoleniu na którym prowadząca powiedziała, że ta informacja nie podlega uzupełnieniu bo nie jest dokumentem wymienionym w rozporządzeniu ani nie jest pełnomocnictwem....
poważnie podlega uzupełnieniu?
art. 26.2d - zdanie ostatnie.
dokładnie.....26.2d - w nim jest właśnie odwołanie do rozporządzenia a tam nie ma informacji o przynależności do grupy kapitałowej
Składana wraz z wnioskiem o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofertą lista podmiotów będących w stosunku do wykonawcy podmiotami dominującymi lub zależnymi, albo informacja, iż nie ma powiązań podmiotów tego rodzaju, nie jest dokumentem potwierdzającym spełnienie warunków udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego, lecz dokumentem, który jest uznany za niezbędny do przeprowadzenia postępowania (art. 25 ust. 1 ustawy Pzp). Do przedmiotowej listy albo informacji o braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej zastosowanie znajdzie regulacja art. 26 ust. 3 i 4 ustawy Pzp, co wynika z odesłania zawartego w art. 26 ust. 2d zd. 2 ustawy Pzp.
art 25 ust 1, "który jest uznany za niezbędny do przeprowadzenia postępowania (art. 25 ust. 1 ustawy Pzp)" ale.... w zakresie oświadczeń i dokumentów potwierdzających warunki udziału w postępowaniu ( 25.ust 1 a).
I tym sposobem znowu wracamy do Rozporządzenia w sprawie dokumentów itd..:( i uzupełnień tych z rozporządzenia.
Nie mam pojęcia co zrobić, bo jak bym nie patrzył, moja prowadząca szkolenie - mogła mieć rację.
art 25 ust 1, "który jest uznany za niezbędny do przeprowadzenia postępowania (art. 25 ust. 1 ustawy Pzp)" ale.... w zakresie oświadczeń i dokumentów potwierdzających warunki udziału w postępowaniu ( 25.ust 1 a).
I tym sposobem znowu wracamy do Rozporządzenia w sprawie dokumentów itd..:( i uzupełnień tych z rozporządzenia.
Nie mam pojęcia co zrobić, bo jak bym nie patrzył, moja prowadząca szkolenie - mogła mieć rację.
Nie ma racji. Tak jak poprzednicy - 26.2d - zdanie drugie.
Tak jak Darek - nie ma racji!
Oświadczenia z art.22 też nie ma w rozporządzeniu a wzywać trzeba.
Oświadczenia z art.22 też nie ma w rozporządzeniu a wzywać trzeba.
Zresztą podobnie jak niektórych dokumentów przedmiotowych ... .
Ada, nie zadręczaj się tylko czyń tak jak podpowiadamy!
dokładnie tak zamierzam jestem wam wdzięczna za udział w dyskusji.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc