1

Temat: Grupa kapitałowa-oświadczenie

Jeżeli w ofercie przetargowej Wykonawca nie złożył Oswiadczenia na temat grupy kapitałowej, co mam z nim zrobić? Ze względu na cenę nie wygra. Mam wzywac do uzupełnienia czy odrzucić?

2

Odp: Grupa kapitałowa-oświadczenie

26.2d. Zdanie drugie - czyli wzywać.

3

Wezwać.

4

A najpierw CZYTAĆ forum.

5

Ok,w taki razie wezwę do uzupełnienia!dziękuję za informację!! A co w sytuacji jeśli kolejny Wykonawca, nie złozył równiez tego oświadczenia plus kart katalogowych urządzeń, które mieli dołączyć? najpierw wezwać do uzupełnienia Oświdczenia o grupie kapitałowje,a potem odrzucić ze względu na niezgodność z SIWZ, cyz od razu odrzucić??

6

psz napisał/a:

A najpierw CZYTAĆ forum.

Czytam na bieżąco!Jest to mój pierwszy przetarg, nie ukrywam że jestem przerazona i dlatego prosze o pomoc!Z góry dziękuję tym ,którzy jej udzielają!!

7

Oj, nie czytasz...

8

psz napisał/a:

Oj, nie czytasz...

Ok, niech będzie że nie czytam!! A czy mogę prosić pomimo wszytsko o odpowiedz na zadane 2 pytanie??

9

Piszę, że nie czytasz bo odpowiedzi na takie pytania na forum są, i to w sporej ilości.

Wezwij do uzupełnienia.

10

magosia napisał/a:

plus kart katalogowych urządzeń, które mieli dołączyć?

Trzeba również wezwać do uzupełnienia.

11

Ok, dziękuję bardzo!dziś poszły wezwania smile

12

Witam,
najgorsze jest to, że z ustawy nie wynika, że można uzupełnić tą formację. Wykluczamy jeżeli wykonawca nie załączy listy podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej.

13

marlena78 napisał/a:

Witam,
najgorsze jest to, że z ustawy nie wynika, że można uzupełnić tą formację. Wykluczamy jeżeli wykonawca nie załączy listy podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej.

art. 26 ust. 2d zdanie drugie "Przepisy ust. 3 i 4 stosuje się."
ust. 3"Zamawiający wzywa wykonawców którzy w określonym terminie nie złożyli wymaganych przez zamawiającego oświadczeń lub dokumentów..."
ust. 4 "Zamawiający wzywa także, w wyznaczonym przez siebie terminie, do złożenia wyjaśnień dotyczących oświadczeń lub dokumentów..."