Temat: kryteria w ogłoszeniu
Mam w postępowaniu dwa kryteria: 1. cena za 1 roboczogodzine - 70%, 2 cena za 1 wymianę opon-30%. Czy w ogłoszeniu do BZP należy podać, że to są dwa kryteria czy wpisać jedno kryterium - cena 100% ?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Mam w postępowaniu dwa kryteria: 1. cena za 1 roboczogodzine - 70%, 2 cena za 1 wymianę opon-30%. Czy w ogłoszeniu do BZP należy podać, że to są dwa kryteria czy wpisać jedno kryterium - cena 100% ?
Masz tylko cenę, jedno kryterium.
Nie to jest jedno kryterium tj. CENA.
Na 100%, Cena - 100%
W postępowaniu daliśmy kryterium cena w rozbiciu na 3 podkryteria: cena za 1 roboczogodzinę - 80%, cena za 1 przegląd - 10% i cena za wymianę opon 10%.
Po otwarciu ofert okazało się, że kryteria były jednak tak określone że wystąpiła gra cenowa wykonawców. W efekcie jeden wykonawca dał cenę ("ogromną, wygórowaną w stosunku do innych ofert") w jednym kryterium w którym waga była 10% i okazuje się, że oferta ma najwięcej punktów. No cóż padła decyzja o unieważnieniu postępowania na podstawie 93 pkt 1 ust 7 a jako uzasadnienie - błędne sformułowanie kryteriów oceny ofert uniemożliwiające wybór najkorzystniejszej oferty.
Proszę o opinię czy jest podstawa do unieważnienia.
Moim zdaniem nie ma podstaw a przynajmniej nie z 93.1.7
Zamawiający popełnił błąd, źle określił kryteria co doprowadziło do wyboru oferty, która jest najdroższa. Podpisał byś taką umowę?
Niestety sprawa jest taka że inne kryteria są korzystne a badamy całość a więc kłopot z unieważnieniem murowany.
Zamawiający popełnił błąd, źle określił kryteria co doprowadziło do wyboru oferty, która jest najdroższa. Podpisał byś taką umowę?
Tu nie chodzi o to czy ja bym podpisal czy nie, ale o to czy jakbym podpisał, to byłaby ona ważna - musisz zmienić sposób myślenia
Nie ma podstaw do unieważnienia. Trzeba było to policzyć wcześniej.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc