Temat: Pomoc w analizie oferty spółki cywilnej
Witajcie.
W przetargu nieograniczonym na robotę b. dostałem kilka ofert w tym m.in ofertę s.c. Oferta zawiera najniższą cenę.
I teraz, firma to "XYZ" s.c. firma usługowo handlowa.
Ofertę podpisał jeden wspólnik, na pieczątce jest nazwa , jego spółki imię i nazwisko oraz "właściciel".
W ofercie jest 1x oświadczenie o spełnianiu warunków art. 22, 1x oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia, 1x oświadczenie o braku przynależności do grupy kapitałowej podpisane tylko przez tego jednego wspólnika.
Jest również tylko jeden wpis do CEIDG drugiego wspólnika.
Jest na nim tylko pieczątka za zgodność z oryginałem i data. Brak podpisu. Na dole jest "Wygenerowano ze strony itd. Wydruk z systemu komp. nie wymaga podpisu." Jednocześnie na wydruku lekko przebija poprzednia pieczątka za zgodność z oryginałem...
Dołączona jest również Umowa spółki cywilnej. Na której również jest tylko pieczątka za zgodność z oryginałem, nie ma podpisu.
Z umowy wynika, iż Każdy wspólnik jest uprawniony i zobowiązany do prowadzenia spraw spółki i jej reprezentowania przed wszystkimi organami prawnymi i osobami fizycznymi, z którymi spółka będzie wchodzić w stosunki prawne.
Dodatkowo cena wydaje się dosyć niska, tzn Wykonawca oferuje cenę 53 tyś brutto. Szacunek to 76 500 Brutto. Inne oferty - Ponad 80 tyś.
NIENAWIDZĘ Spółek cywilnych.... Pomóżcie. Co tu zrobić? Z góry Dziękuję za Waszą Pomoc.