1

Temat: brak jednej pozycji w formularzu cenowym

PN na art. spożywcze

wykonawca złożyło ofertę na 10 zadań, lecz w jednym zadaniu w formularzu cenowym zapomniał wpisać w jednej pozycji. ceny netto za 1 szt a co za tym idzie wartość za 10 szt też jest 0.
czyli wykluczamy na podst. art. 89.1.2 ?? według mnie

2

Odp: brak jednej pozycji w formularzu cenowym

do odrzucenia

3

A gdyby wpisał 0zł netto? smile

4

i tu się rodzi odwieczny problem, w kosztorysach wpisanie w pozycji 0 lub brak kijanki raz uznają jako nieistotne i przepuszczają a innym razem że nie zgodne z siwz
w telefonii komórkowej były postanowienia KIO że może być 0, a czy może być zero za np ananasa ??
ehh

5

Ano właśnie smile

6

Gordon napisał/a:

PN na art. spożywcze

wykonawca ...zapomniał wpisać w jednej pozycji. ceny netto za 1 szt a co za tym idzie wartość za 10 szt też jest 0.

Zastanawiam się czy wykonawca nie wpisał wartości ceny w ogóle, czy wpisał wartość ceny "zero" Wg mnie, kiedy wykonawca pozostawił puste pole tam gdzie powinien podać wartość ceny, tzn. że nie wliczył danej pozycji co ceny całej oferty. W przypadku kiedy wykonawca wpisał wartość zero, tzn., że wliczył element oferty do jej ceny i w takim układzie jest ok (oczywiście zachodzi pytanie jaki jest stosunek części oferty z ceną zero co całej oferty? Również w tym całym bałaganie jest miejsce na wezwanie do złożenia wyjaśnień, ale nie ma miejsca na negocjacje smile

7

Covec racja, dokładnie tak samo sądzę piszą w poście 3.

8 (edytowany przez cbud 2013-10-25 10:32:05)

U mnie tak działam - jeśli wpisał zero - to oki miał prawo
jeśli nic nie wpisał to nie oki i odrzucam gdyż nie wypełnił zakresu jaki od niego wymagam
ale czasem mam poryw i wpisuję w siwz, że jeśli nie zostanie wpisana żadna cena to Z. uznaje, że mieści się w innych zadaniach i przyjmuję ale za tą poz. płacę zero.

9

niestety nic nie wpisał, także niestety wypada z gry jego oferta sad

podobnie kombinuje, jak cbud