Odp: Uzupełnione referencje bez podpisu
A uzupełniane w tr art 26.3 oświadczenie o przynależności do GK również musi być złożone w formie oryginału?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
A uzupełniane w tr art 26.3 oświadczenie o przynależności do GK również musi być złożone w formie oryginału?
A jakże miałoby być inaczej?
Może faksem można przesłać?
Tak. I jeszcze podyktować przez telefon.
Tak można? To chyba jakaś nowość bo o tym to jeszcze nie słyszałem. I jak to się u was sprawdza?
Tylko oryginał.
Jak Marcel - tylko oryginał nagrania
OOOOO jaki miły nasz PSZ-etuś. ;P
Może faksem można przesłać?
Ostatecznie można próbować uzupełnić faksem i jednocześnie nadać kurierem albo przesyłką poleconą na zasadzie analogii z innymi dokumentami dołączanymi do oferty, o które zamawiający wzywa do uzupełnienia. Powinno chwycić
Wykonawca nie dołaczył do oferty referencji na wykonanie usług. Wezwałam do uzupełnienia i w odpowiedzi dostałam referencje, ale bez podpisu i bez za zgodność z oryginałem. Rozumiem, że wykluczam na podstawie art. 24 ust.2 pkt 4 pzp?
to zależy od treści Twojego pisma jeżeli napisałaś ,że w formie pisemnej , w oryginale lub w kopii potwierdzonej za zgodność z oryginałem , podałaś termin to są dwie szkoły:
referencje mniemam kopie chyba były podpięte do jakiegoś pisma przewodniego wykonawcy uchybienie to brak klauzuli i podpisu - 1 szkoła uzna jeżeli treść referencji potwierdza wymienione usługi w zestawieniu
2. nie uzna
bardzo różne są na ten temat wyroki
Myszy, chodzi mi o oświadczenie o GK a więc inny dokument niż wymieniony w rozporządzeniu.
Co do referencji i wykazów to już wiem że należy stosować zasadę oryginału lub kopi potwierdzonej za zgodność bo to wynika z treści rozporządzenia. Oświadczenie o GK nie jest uregulowane w rozporządzeniu więc nie mogę wprost odwołać się do przepisu rozporządzenia. I stąd moje wątpliwości. Jeżeli może być to podstawą do wykluczenia to wolę mieć pewnoość że tak właśnie mogę zrobić.
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc