Temat: Braki wszystkiego i błedy - co z delikwentem
Witam !
mam prośbę, pomóżcie co zrobić z takim fantem/oferentem:
JA NAJCHĘTNIEJ BYM GO ODRZUCIŁ ale mogę tak od razu ? Jaki paragraf mi na to pozwoli ? I jesli mogę to jaką cenę zamówienia brutto mam podać do biuletynu błędna (tak mniemam) czy z kosztorysu ofertowego - wyjaśnienie poniżej?
Przetarg nieograniczony na wykonanie usługi:
- oferent z TEORETYCZNIE po domysłach najtańszą ofertą popełnił nastepujące błedy
1) W kosztorysie ofertowym w cenie jednostkowej netto wpisał sobie cenę całego zamówienia netto (pozostali jakoś umieli odczytać tą tabelę);
2) w wartości netto wpisał podatek Vat i do tego zaokrąglił sobie do pełnych złotówek
3) w formularzu cenowym w cenie wykonania zamówienia brutto wpisał cene jednostkową brutto
- również ten oferent nie dostarczył wymaganych dokumentów
1) aktualny odpis z właściwego rejestru lub centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej;
2) w formularzu o potencjale kadrowym nie wpisał nr uprawnień zawodowych ani nie załaczył oświadczenia że osoby które będą uczestniczyły w wykonywaniu zamówienia posiadaja wymagane uprawnienia ORAZ pisemnej informacji o podstawie dysponowania tymi osobami;
3) w potencjale technicznym nie zaznaczył czy dysponuje czy nie wymaganym sprzętem tylko przyłożył pieczątkę ORAZ nie dołaczył pisemnej informacji o podstawie dysponowania wymienionym sprzętem;
4) i ostatnimi czasy chyba standard BRAK dokumentu wskazujcego brak lub przynależnośc do grupy kapitałowej.
I jak ? proszę o pomoc
i pozdrawiam !!