1

Temat: Druki zp-przetarg nieograniczony

Witam, w świecie zamówienie publicznych jestem żółtodziobem proszę więc o pomoc jakie Druki ZP obowiązują jeśli chodzi o przetarg nieograniczony? Oczywiście protokół Zp-Pn i ZP-1, czy jeszcze coś? Kiedyś były jeszcze ZP-11,ZP-12, Zp-20, itp??

2

Odp: Druki zp-przetarg nieograniczony

ZP-11 itd nie obowiązują - ZP-1 oraz ZP-PN
ROZPORZADZENIE
PREZESA RADY MINISTRÓW
z dnia 26 pazdziernika 2010 r.
w sprawie protokołu postepowania o udzielenie zamówienia publicznego

3

j/w wink

4

Dziękuję :-)

5

Mam pytanie związane z drukami ZP, tzn jaką kwotę należy wpisać w punkcie dotyczącym kwoty jaką zamierza przeznaczyć zamawiający na sfinansowanie zamówienia w przypadku gdy kwota ta została po otwarciu ofert zwiększona do ceny dajkorzystniejszej oferty? czy wpisać kwotę odczytaną na otwarciu? (która była niższa niż cena najniżej oferty) czy kwotę zwiększoną?

6

Wpisać obie opcje, protokół jest elastyczny a więc podać tą z otwarcia i tą zwiększoną wówczas będzie wszystko jasne a protokół ma odzwierciedlać przebieg postępowania.

7

dz smile

8

Ja wpisuje faktyczna kwotę jaką zamawiający posiada w dniu otwarcia na sfinansowanie zamówienia, a na dzień rozstrzygnięcia dostaje decyzję o zwiększeniu środków co załączam pod protokół. Na dzień otwarcia zazwyczaj nie wiesz czy zwiększą Ci środki na realizację (bynajmniej tak jest u mnie smile

9

I też jest ok, byle by istniał ślad, odwzorowanie w protokole.