Temat: podwykonastwo-formularz
Przetarg na roboty budowlane - budowa kolektorów sanitarnych.
Wykonawca w Formularzu oferty w częściach jakie zamierza powierzyć podwykonawcom wpisał ...konsultacje doradztwo oraz bezpośredni udział w charakterze podwykonawcy...,
Roboty branży elektrycznej
Wykonywanie przewiertów
Konsultacje doradztwo oraz bezpośredni udział w charakterze podwykonawcy..., wpisał w pisemnym zobowiązaniu jako zakres czynności który podmiot zobowiązuje się wykonać w charakterze podwykonawcy. . ( posługuje się wiedza i doświadczeniem podmiotu trzeciego )
Poprosiliśmy o wyjaśnienie formularza oferty z uwagi na fakt iż w zakres przedmiotu zamówienia w robotach budowlanych nie wchodzą konsultacje ani doradztwo.
poprosiliśmy również o wyjaśnienie pisemnego zobowiązania w jaki zakres czynności podmiot trzeci zobowiązuje się wykonać.
Wykonawca w odpowiedzi w dot. formularza oferty napisał że podmiot trzeci zobowiązał się min. so świadczenia konsultacji i doradztwa w zakresie realizacji kolektorów sanitarnych jak również do bezpośredniego udziału w realizacji przedmiotowego zamówienia w zakresie wykonania części kanalizacji sanitarnej i deszczowej.
W zakresie pisemnego zobowiązania zawołam o uzupełnienie oryginały pisemnego zobowiązania z którwgo jednoznacznie będzie wynikało w jakim zakresie i charakterze podmiot trzeci będzie uczestniczył w realizacji zamówienia.
Nie wiem co mam zrobić z formularzem oferty.