1

Temat: zmiana w asortymencie

Czy w ramach umowy na dostawę artykułów biurowych mogę dokonywać zmian w zakresie asortymentu ? Wszystko oczywiście w ramach kwoty umowy.
Tzn. np. było 100 ołówków i 100 długopisów, a w trakcie umowy chcemy 90 ołówków i 110 długopisów.

Czy takie coś jest wg. Was dopuszczalne

2

Odp: zmiana w asortymencie

Nie jest. Z umowy zrealizuj 90 ołówków, a 10 dodatkowych długopisów kup na fakturę.

3

Gdyby było to uregulowane w umowie to i owszem, jest dopuszczalne.

4

No właśnie, wszystko zależy co masz zapisane w umowie. Warto zawierać takie zapisy.

5 (edytowany przez nina 2013-11-08 19:50:23)

and1 napisał/a:

Czy w ramach umowy na dostawę artykułów biurowych mogę dokonywać zmian w zakresie asortymentu ? Wszystko oczywiście w ramach kwoty umowy.
Tzn. np. było 100 ołówków i 100 długopisów, a w trakcie umowy chcemy 90 ołówków i 110 długopisów.

Czy takie coś jest wg. Was dopuszczalne

zawsze sobie dopuść możliwość zmian ilościowych między asortymentem bo jak nie masz takiego zapisu to jest to istotna zmiana.

6

nina napisał/a:

zawsze sobie dopuść możliwość zmian ilościowych między asortymentem bo jak nie masz takiego zapisu to jest to istotna zmiana.

A jak masz zapis to jest to zmiana nieistotna??? Od kiedy???

7

Bipi domniemam,że jesteś inteligentny więc powinieneś się domyślić, że przez pomyłkę nie dopisałam " nie można zmienić" i wpisałam "to" a powinno być  " bo" czyli jak ma zapis umożliwiający taką zmianę to może. Przecie nie będę się rozpisywać o wszystkich szczegółach  zakładam, że ludzie zajmującymi zmówieniami o tym wiedzą. Przecie widać że bez tych słów to co napisałam to bez sensu smile

8

Art.144 i tyle.

9

Wiesz - nie wiem czy jestem czy nie - nie mnie to oceniać. Jeśli już pomagamy sobie nawzajem na tym forum (bo chyba taka jest idea forum), to piszmy z sensem, bo być może nie wszyscy są tak inteligentni jak Ty wink

10

hehe