1

Temat: Podzial zamówienia czy nie?

Chcemy kupić komputery, monitory, laptopy i drukarki oraz urządzenia wielofunkcyjne i faxy. czy sumować to zamówienie razem czy mogę podzielić na sprzęt komputerowy (komputery, monitory, laptopy) i sprzet biurowy (np. drukarki, urz. wielof. , faxy)
Jakie jest wasze zdanie?

2

Odp: Podzial zamówienia czy nie?

Nero napisał/a:

i sprzet biurowy (np. drukarki, urz. wielof. , faxy)
Jakie jest wasze zdanie?

Jeżeli masz techniczne możliwości (np. port USB) podłączenia tych urzadzeń do kompa to nie bardzo możesz to podzielić.

3

Techniczne możliwości są ( w sumie nie ma chyba drukarke których nie możnabyłoby podłączyć teraz do komputera)
Czyli nie mogę podzielić tego zamówienia?
Nie chciałabym przekroczyć kwoty 14.000 euro bo wiąże się to z tym że mogę nie dostać takich komputerów jak bym chciała i dlatego będę zmuszona zejśc z ich ilości jeśli połącze do ogólnej wartości zamówienia drukarki...

4

A czy akcesoria komputerowe (płyty, myszki, klawiaturę) też wliczać w zakup sprzętu komputerowego?

5

nie wink
Wlicz do zakupów sprzętu agd

6 (edytowany przez Niedzwiadek 2011-04-28 10:01:42)

klimczakmi napisał/a:

nie wink
Wlicz do zakupów sprzętu agd

CPV Ci drogę wskaże smile
a tak poważnie jeżeli klawiatura może działać bez jednostki centralnej big_smile to kupuj osobno

7

Ot, chichy sobie urządzili...

Cały wymieniony sprzęt należy oszacować ŁĄCZNIE.
Kodami CPV nie warto się podpierać, bo nie taki ich cel i łatwo wskazują drogę na manowce.

8

Nero napisał/a:

Techniczne możliwości są ( w sumie nie ma chyba drukarke których nie możnabyłoby podłączyć teraz do komputera)

No niestety, bezpieczniej łącznie.

9

Podziel wszystko, a przekonasz się czy zrobiono dobrze do pierwszej kontroli, a tak poważnie to możesz podzielić w jednym przetargu na części ale czy to ma sens?

10

Jak najbardziej połączyć, zbyt duże ryzyko dzielenia.

11

MIRAS napisał/a:
Nero napisał/a:

No niestety, bezpieczniej łącznie.

No połączyć jak radzi miras i spółka.

12

proszxe o odniesienie się do sytuacji poniższej:
w ciagu tego roku zakupiono poza ustawa Pzp sprzet komputerowy i urzadzenia wielofunkcyjne na kwote laczna 13 200 zl netto
teraz dostalam aktualizacje planu , tzn pojawily sie nowe zakupy sprzetu  i urzadzen wielofunkcyjnych-czy musze sumowac te nowe pozycje  ztym co zostalo juz kupione?

13

Jeżeli jest to zamówienie nieprzewidziane z pozostałymi już udzielonymi to łączyć nie trzeba, chyba że jest inaczej, tzn. przewidywalność zamówienia.

14 (edytowany przez Marta 2013-11-18 13:37:29)

nie jestem w stanie tego zbadac, dostaje aktualizacje planu bez uzasadnien czy byli w stanie to wczesniej przewidziec czy nie
ja u Was kupuje sie sprzet komputerowy pod koniec roku, gdy zostana pieniadze?